maandag, oktober 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Borstkankermaand Oktober
Borstkankermaand Oktober

Borstkankermaand Oktober

  • Nederland
  • Lymphcomfort, eigenaar Elly Kouwenberg, heeft in 2007 een “Drainage Thoraxbandage® (DTB) vanuit haar eigen ervaring als borstkankerpatiënt ontwikkeld omdat een dergelijk product niet voorhanden was.
  • Lymphcomfort
  • http://lymphcomfort.nl
  • info@lymphcomfort.nl

Zij had een extreem lymfvocht probleem en manuele drainage therapie was niet afdoende. Hierdoor is bij haar het idee ontstaan eens te kijken of zij een product kon ontwikkelen dat een bijdrage levert aan het  versnelt  afvoeren van het lymfoedeem.

Elly Kouwenberg heeft een ontwerp gemaakt en is in gesprek gegaan met specialisten en hen de vraag voorgelegd waar een dergelijk product aan moet voldoen. Dit heeft geleid tot het ontwikkelen van een drainage thoraxbandage welke voldoet aan de eisen die worden gesteld door specialisten.

De DTB is te dragen door vrouwen en mannen en bestemd voor personen die problemen hebben met de afvoer van lymfvocht rond en om de thorax, bijvoorbeeld na een borstkankeroperatie.

Ophoping van lymfvocht is na een borstkankeroperatie nooit uit te sluiten en komt zelfs zeer vaak voor.

Onze drainage thoraxbandage is een compressieproduct en kan ingezet worden als aanvulling op de manuele drainagetherapie. De DTB versnelt de afvoer van het lymfvocht door de combinatie van compressie op het lichaam en lichaamsbeweging. Wat betreft zelfmanagement levert de DTB haar bijdrage daar men de thoraxbandage thuis blijft dragen. Tevens biedt de DTB ook ondersteuning bij indicatieve risico’s. Het doel is de manuele drainage therapie af te bouwen en men alleen nog gebruik hoeft te maken van de thoraxbandage bij indicatieve risico’s zoals o.a. tijdens het sporten en zware inspanningen rond en om het huis.

Kans op lymfoedeem, zeker na verwijdering van de okselklieren,  blijft levenslang een risico. Zelfs jaren na een borstkankeroperatie waarbij er een okseltoilet heeft plaats gevonden, kan er lymfoedeem ontstaan.Wilt u meer informatie over ons product, neem dan contact op met lymphcomfort op via

E: info@lymphcomfort.nl  T: 070 3018207 of via www.lymphcomfort.nl

Bekijk ook de bedrijfsfilm op Lymphcomfort facebook  ‘lymphcomfort Leidschendam’

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top