woensdag, november 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Boskalis en Van Oord versterken laatste Zwakke Schakel Hollandse kust
Boskalis en Van Oord versterken laatste Zwakke Schakel Hollandse kust

Boskalis en Van Oord versterken laatste Zwakke Schakel Hollandse kust

  • Nederland
  • Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Rijkswaterstaat hebben het voornemen tot gunning voor de versterking en het onderhoud van de Hondsbossche en Pettemer Zeewering, tussen Petten en Camperduin aan de joint venture Van Oord (50%) - Boskalis (50%).
  • c6376c995f
  • Royal Boskalis Westminster
  • http://www.boskalis.com
  • royal@boskalis.nl
  • http://www.boskalis.nl/pers/nieuwsarchief/nieuwsbericht/boskalis-en-van-oord-versterken-laatste-zwakke-schakel-hollandse-kust.html

Het contract heeft een waarde van circa EUR 140 miljoen en bestaat uit de aanleg en vervolgens 20 jaar onderhoud van de nieuwe zandige kust. Het project maakt deel uit van het tweede landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma. De definitieve ondertekening van het contract vindt plaats op 11 december 2013.

De uitvoering van het project start begin 2014. Het project omvat zandsuppleties voor het aanleggen van strand en duinen. De nieuwe kust biedt volop kansen voor natuur en recreatie. Na oplevering op 31 december 2015, is de joint venture Van Oord – Boskalis twintig jaar lang verantwoordelijk voor het onderhoud. Voor de versterking van deze zwakke schakel wordt met 4 sleephopperzuigers 40 miljoen m3 zand uit zee aangebracht.

Nadere informatie over het project komt beschikbaar na ondertekening van het contract op 11 december. Op 11 december presenteren Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Rijkswaterstaat en de aannemerscombinatie Van Oord/Boskalis het ontwerp voor een veilige kust. Dan worden ook de contracten ondertekend. De bijeenkomst vindt plaats in strandpaviljoen Struin, Heereweg 407 in Camperduin. Geïnteresseerden zijn van harte welkom. Inloop vanaf 12.45 uur. De bijeenkomst start om 13.30 uur. Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier – Bregje van der Steeg, 072 5827699.

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. is een toonaangevende internationale dienstverlener op het gebied van baggeren, maritieme infrastructuur en maritieme diensten. De onderneming levert wereldwijd creatieve en innovatieve totaaloplossingen voor infrastructurele uitdagingen in maritieme gebieden, kuststreken en rivierdelta’s met ondermeer de aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers. Daarnaast voert Boskalis projecten uit en levert het een breed spectrum aan maritieme diensten voor de offshore energiesector, waaronder subsea, zwaar transport, hijswerk en installatie (uitgevoerd door Boskalis Offshore en Dockwise) en levert het sleepdiensten en scheepsbergingen (uitgevoerd door SMIT). Daarnaast heeft Boskalis een strategisch partnership in terminaldiensten (Smit Lamnalco). Met een veelzijdige vloot van meer dan 1.100 eenheden is de onderneming actief in circa 75 landen, verspreid over zes continenten. Inclusief haar deel in partnerships heeft Boskalis ruim 11.000 medewerkers in dienst.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top