dinsdag, januari 25, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Boskalis en Volker Wessels sluiten joint venture voor offshore kabelinstallatie
Boskalis en Volker Wessels sluiten joint venture voor offshore kabelinstallatie

Boskalis en Volker Wessels sluiten joint venture voor offshore kabelinstallatie

  • Nederland
  • Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) en Koninklijke Volker Wessels Stevin N.V. (VolkerWessels) hebben de krachten gebundeld op het gebied van offshore kabelinstallatiewerken in de vorm van een 50/50 joint venture. Door de samenwerking ontstaat een sterke partij die met haar gecombineerde kennis en materieel gericht in kan spelen op groei in de markt voor offshore kabelinstallatiewerken, met name op het gebied van offshore windparken.
  • fc749e6b84
  • Royal Boskalis Westminster
  • http://www.boskalis.com
  • royal@boskalis.nl
  • http://www.boskalis.nl/pers/nieuwsarchief/nieuwsbericht/boskalis-en-volkerwessels-sluiten-joint-venture-voor-offshore-kabelinstallatie.html

De joint venture wordt gevormd door Visser & Smit Marine Contracting Holding B.V. (VSMC), waarin Boskalis en VolkerWessels elk een 50% belang hebben via respectievelijk Boskalis Offshore Subsea Contracting B.V. en VWS Civil and Offshore Constructions B.V. VSMC zal de beschikking hebben over twee kabellegschepen, te weten de Stemat Spirit en de Ndurance. De Ndurance wordt naar verwachting eind dit jaar opgeleverd. Beide schepen zijn voorzien van DP klasse 2 met een kabeldraaitafelcapaciteit van circa 5.000 ton.

Boskalis en VolkerWessels zien veel potentie in de samenwerking gelet op de ontwikkelingen in de markt, de sterke marktpositie van VSMC en de kracht door kennis en materieel te combineren. Boskalis en VolkerWessels werken al enkele jaren succesvol op projectbasis samen bij onder meer de installatie van elektriciteitskabels voor omvangrijke offshore windparken als Nordsee Ost en Meerwind in Duitsland en Westermost Rough en Humber Gateway in het Verenigd Koninkrijk.

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. is een toonaangevende internationale dienstverlener op het gebied van baggeren, maritieme infrastructuur en maritieme diensten. De onderneming levert wereldwijd creatieve en innovatieve totaaloplossingen voor infrastructurele uitdagingen in maritieme gebieden, kuststreken en rivierdelta’s met ondermeer de aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers.

Tevens voert Boskalis projecten uit en levert het een breed spectrum aan maritieme diensten voor de offshore energiesector, waaronder subsea, zwaar transport, hijswerk en installatie (uitgevoerd door Boskalis Offshore en Dockwise) en levert het sleepdiensten en scheepsbergingen (uitgevoerd door SMIT). Daarnaast heeft Boskalis een strategisch partnership in terminaldiensten (Smit Lamnalco). Met een veelzijdige vloot van meer dan 1.100 eenheden is de onderneming actief in circa 75 landen, verspreid over zes continenten. Inclusief haar deel in partnerships heeft Boskalis ruim 11.000 medewerkers in dienst.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top