donderdag, oktober 18, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Boskalis en VolkerWessels bundelen kabelinstallatie krachten
Boskalis en VolkerWessels bundelen kabelinstallatie krachten

Boskalis en VolkerWessels bundelen kabelinstallatie krachten

  • Nederland
  • Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) en Koninklijke Volker Wessels Stevin N.V. (VolkerWessels) hebben een Letter of Intent getekend om de krachten te bundelen in de vorm van een joint venture.
  • Boskalis
  • http://www.boskalis.nl
  • info@boskalis.nl

Boskalis en VolkerWessels krijgen beiden een 50% belang in Visser & Smit Marine Contracting Holding B.V. (100% dochter VolkerWessels), waarbij de activiteiten onder de naam VSMC worden voortgezet.

De twee bedrijven zien mogelijkheden voor het versterken van hun propositie in de markt voor offshore kabelinstallatiewerken. Hierbij zal de joint venture zich met name richten op het aanleggen van offshore elektriciteitskabels onder andere ten behoeve van windmolenparken (zowel ‘infield’- als exportkabels). Boskalis en VSMC zijn reeds op projectbasis samen actief. Gelet op de goed gevulde orderportefeuille en de mogelijkheid om kennis en materieel te combineren zijn de twee bedrijven enthousiast over de samenwerking.

VSMC krijgt door deze samenwerking de beschikking over twee kabellegschepen, te weten de Stemat Spirit en de Ndurance. De Ndurance wordt in de loop van dit jaar opgeleverd. De kabellegschepen zijn voorzien van DP klasse 2 met een kabeldraaitafel-capaciteit van circa 5.000 ton en zijn volledig eigendom van beide moederbedrijven.

Boskalis en VSMC werkten recent al samen aan de ontwikkeling van de Trenchformer: een multi-purpose cable trencher geschikt voor een breed scala aan grondsoorten en type kabels. De trencher kan kabels begraven in waterdieptes tot 400 m. Naast gelijktijdig werken met een kabellegschip, kan de Trenchformer ook als onafhankelijke spread ingezet worden. Op dit moment vindt een uitgebreid testprogramma plaats op de Maasvlakte en in Moerdijk, waarna de Trenchformer vanaf de zomer op projecten ingezet zal worden.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top