woensdag, januari 16, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Boten en schepen: het verschil
Boten en schepen: het verschil

Boten en schepen: het verschil

  • Nederland
  • ‘Wat is het verschil tussen een boot en een schip?’, dat is een vraag waar wij van NAUPAR boothuren.amsterdam uiteraard antwoord op kunnen geven. Simpel gezegd zijn boten kleiner dan schepen. In deze blog leggen wij het u haarfijn uit.
  • Boot en schip
  • NAUPAR
  • www.boothuren.amsterdam
  • webteam@naupar.com

Boten zijn klein, schepen zijn groot
Aan het formaat kunt u zien of het om een boot of schip gaat. Boten zijn namelijk een stuk kleiner dan schepen. Bij een boot kunt u denken aan salonboten en sloepen, zoals wij ook verhuren bij NAUPAR boothuren.amsterdam. Een schip is daarentegen een veel groter vaartuig, denk bijvoorbeeld aan een luxe zeilschip of ruim vrachtschip. Dit verschil in formaat heeft ook invloed op de type vaart; zo worden boten voornamelijk gebruikt voor de pleziervaart, terwijl schepen veelal terug te vinden zijn in de beroeps- en chartervaart.

Het ontstaan van de verwarring
Na bovenstaande uitleg gelezen te hebben, vraagt u zich vast af waar de verwarring tussen de boten en schepen ooit is ontstaan. Om dat uit te leggen, gaan we even terug naar de 19e eeuw. In die eeuw deed de welbekende stoomboot zijn intrede. Dit waren kleine schepen met een – u raadt het al – stoommachine aan boord. Vanaf het moment dat deze machines ook aan boord van de grotere zeilschepen werden geplaatst, werd het lastig; er werd toen de ene keer gesproken over een stoomboot en de andere keer over een stoomschip.

Bij NAUPAR vindt u het allebei
Wij van NAUPAR zijn niet zo van het moeilijk doen. Vandaar dat u bij ons zowel boten als schepen kunt huren! Met de boten van NAUPAR boothuren.amsterdam vaart u door de Amsterdamse grachten en de schepen van NAUPAR zetten koers naar de grote wateren, zoals het IJsselmeer en de Waddenzee.

 

Over naupar

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top