dinsdag, november 20, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Bouw Nationaal Militair Museum bijna afgerond
Bouw Nationaal Militair Museum bijna afgerond

Bouw Nationaal Militair Museum bijna afgerond

  • Nederland
  • Momenteel worden 19 historische vliegtuigen in het Nationaal Militair Museum opgehangen. De toestellen variëren van de lichte Tiger Moth tweedekker tot de 10 ton zware F15 Eagle. Het gloednieuwe museum, met de collecties van zowel het Militaire Luchtvaart Museum uit Soesterberg als die van het voormalige Legermuseum in Delft, krijgt een half jaar voor de opening gestalte.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/02/28/bouw-nationaal-militair-museum-bijna-afgerond

De bouw van het museum, onder een 110×250 meter tellend dak, is zo goed als afgerond. Het bruto vloeroppervlak bevat ruim 35.000 m2. Dit is inclusief het ultramoderne depot waar een groot deel van de collectie is opgeslagen. Het bevestigen van de vliegtuigen aan het plafond behoort al tot het inrichtingswerk.

Collectiestukken

Bij de museale presentatie komt de rol van de krijgsmacht in verleden, heden en toekomst aan bod. Binnen en buiten staan tal van grote collectiestukken, zoals tanks, pantservoertuigen, helikopters en vliegtuigen. In het gebied rond het museum zijn bovendien een herdenkingsplein, een stiltetuin en een evenemententerrein.

De opening is op 3 oktober.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top