donderdag, januari 24, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Bouw nieuwe entree Van Gogh Museum aan Museumplein gestart
Bouw nieuwe entree Van Gogh Museum aan Museumplein gestart

Bouw nieuwe entree Van Gogh Museum aan Museumplein gestart

  • Nederland
  • Museum blijft gedurende de hele bouwperiode open voor publiek De bouw van de nieuwe entree van het Van Gogh Museum aan de kant van het Museumplein is gestart. Minister Blok voor Wonen en Rijksdienst gaf vandaag samen met directeur Axel Rüger van het Van Gogh Museum het startschot. Rüger: “Ik ben blij dat ons museum zo’n spectaculaire nieuwe entree aan het Museumplein krijgt. Een transparant en open glazen gebouw met technisch hoogstaande glasconstructies.
  • Van Gogh Museum
  • http://www.vangoghmuseum.nl
  • info@vangoghmuseum.nl
  • http://www.vangoghmuseum.nl/vgm/index.jsp?page=349111&lang=nl

Een nieuwe toegang met groter servicegebied stelt ons straks in staat om meer bezoekers goed te ontvangen. Bovendien sluiten we ook beter aan bij de andere culturele instellingen die hun entree aan het Museumplein hebben. De oplevering staat gepland voor zomer 2015. Het Van Gogh Museum blijft gedurende de hele bouwperiode open voor publiek.” De bouw van de nieuwe entree wordt gerealiseerd door de Rijksgebouwendienst, de eigenaar van het museumgebouw.

Technisch hoogstaande glasconstructies in transparant, open ontwerp

Het open en transparante glazen entreegebouw bestaat uit de allernieuwste, technische state of the art glasconstructies, waaronder 650 m2 koud gebogen glas, glazen dakliggers van 12 meter en glazen vinnen in de gevels met een lengte van 9,4 meter. Het schetsontwerp komt van Kisho Kurokawa Architect and Associates, het bureau van de overleden Japanse architect Kisho Kurokawa die ook verantwoordelijk was voor het ontwerp van de tentoonstellingsvleugel die in 1999 werd geopend. De verdere uitwerking van dit ontwerp door Hans van Heeswijk architecten toont hoe deze vleugel en de nieuwe entree een verrassend nieuw geheel vormen.

Veel voordelen nieuwe entree

Het nieuwe entreegebouw biedt veel voordelen. Zo sluit het Van Gogh Museum met de nieuwe entree optimaal aan bij de andere twee musea aan het Museumplein, want zowel het Stedelijk Museum Amsterdam als Rijksmuseum heeft de ingang verplaatst naar het Museumplein. Door het nieuwe servicegebied sluiten het Rietveldgebouw en de Kurokawavleugel beter op elkaar aan. De extra 800 vierkante meter verbetert de bezoekersstroom en biedt meer ruimte voor een goede ontvangst en service aan bezoekers. Hierdoor is het museum beter uitgerust voor een groeiend aantal bezoekers in de toekomst. Bovendien zijn er meer mogelijkheden voor het organiseren van grotere bijeenkomsten en ontvangsten.

Nog 7 miljoen euro nodig

Het museum financiert dit bouwproject grotendeels zelf. Van het totale bouwbedrag van € 17 miljoen is nu ruim € 10 miljoen binnen dankzij eigen financiële middelen en steun van onder meer Ministerie van OC&W, BankGiro Loterij, Gemeente Amsterdam, Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid, Yanmar, het Elise Mathilde Fonds en diverse stichtingen en particulieren. Rüger: “De werving van de overige € 7 miljoen blijft topprioriteit, daar gaan we onverminderd mee door. Daar heb ik ook alle vertrouwen in, want we zien dat het Van Gogh Museum en nieuwe entreegebouw grote aantrekkingskracht hebben op (potentiële) steungevers.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top