vrijdag, oktober 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Brons voor marine bij internationale zeilwedstrijd
Brons voor marine bij internationale zeilwedstrijd

Brons voor marine bij internationale zeilwedstrijd

  • Nederland
  • Zr. Ms. Urania heeft de derde plek bemachtigd tijdens de internationale Tall Ships Races. 30 juli finishte het marinezeilschip voor de Deense havenstad Esbjerg nadat het afgelopen maandag met 6 klassegenoten vanuit het Noorse Bergen vertrok.
  • d140727ge2223
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/07/31/brons-voor-marine-bij-internationale-zeilwedstrijd

Meer dan 15 nationaliteiten, verdeeld over 70 schepen, lagen maandag voor Bergen aan de start. De Noorse havenstad was overspoeld met toeschouwers voor een aanblik op de bonte verzameling van vaartuigen. Klassieke schepen, moderne zeiljachten en de Urania, met aan boord een internationaal gezelschap, voeren achter elkaar de haven uit.

“De Britse marine beschikt zelf niet over een zeilend opleidingsschip”, zegt de Britse officier cadet Tom Hawkings, die samen met Belgen, Duitsers en natuurlijk Nederlanders de ruige golven trotseert aan boord van de Urania.”De uitnodiging van de Nederlandse marine was een mooie kans om het nautische leven mee te maken.”

‘Unieke opleidingsfaciliteit’

De Urania speelt een belangrijke rol bij de opleiding van marineofficieren. Op dit schip leren de adelborsten niet alleen de grillen van de zee kennen, maar ook de gevolgen zoals zeeziekte. “De Urania is groot genoeg voor langere reizen en gelijktijdig klein genoeg om de zee en de elementen echt te ervaren”, zegt commandant luitenant-ter-zee der eerste klasse Harry Dekkers. “Dat maakt de Urania een unieke opleidingsfaciliteit.”

De Urania biedt ruimte aan 3 vaste bemanningsleden en 12 opstappers. Tijdens de Tall Ships Races vaart het schip, net als de rest van het jaar, voornamelijk met adelborsten van het Koninklijke Instituut van de Marine. Ook cadetten van de Koninklijke Militaire Academie en buitenlandse officieren in opleiding zijn dan welkom aan boord.

Sail Training International (STI) organiseert 3 keer per jaar Tall Ships Races om jongeren tot en met 25 jaar warm te maken voor het leven en werken op zee. De Urania zit in klasse D. Dat zijn modern getuigde schepen met lichtweer-zeilen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top