vrijdag, december 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Immigratie / BRP-straat Ter Apel officieel
BRP-straat Ter Apel officieel

BRP-straat Ter Apel officieel

  • Nederland
  • Gemeente Vlagtwedde, COA en IND ondertekenden op 1 december een convenant voor de BRP-straat in Aanmeldcentrum Ter Apel. Gemeenten in Nederland die zowel een aanmeldcentrum als een asielzoekerscentrum hebben, gebruiken de expertise van Vlagtwedde als basis voor de inschrijving van asielzoekers met een verblijfsvergunning in de BRP.
  • IND
  • www.ind.nl
  • info@ind.nl

Pilot blijkt succesvol
Om de uitstroom uit de azc’s van vreemdelingen met een verblijfsvergunning te kunnen versnellen, moesten eerst een paar zaken beter worden georganiseerd. Deze zaken zijn in een pilot die in september 2014 is opgestart met de gemeente Vlagtwedde, waar AC Ter Apel (het grootste aanmeldcentrum in Nederland) zich bevindt, getest in een BRP-straat.
Een BRP-straat betekent dat het proces rond de registratie in de Basisregistratie Personen (BRP), het toekennen van een BSN-nummer en de uitgifte van verblijfsdocumenten eerder in de asielprocedure plaatsvindt, waardoor vreemdelingen met een verblijfsvergunning vanaf de aanmeldlocatie naar een azc gaan met de juiste documenten op zak. Daardoor wordt de latere inschrijving in de BRP bij de gemeenten van vestiging een kwestie van overschrijven en dat is sneller en eenvoudiger. Dat scheelt capaciteit en kosten.
Op dit moment wordt deze werkwijze, die in de gemeente Vlagtwedde is ontwikkeld, landelijk uitgerold.

Krachten bundelen
Alle partijen die bij het asielproces betrokken zijn, hebben de handen ineen geslagen om de pilot in Ter Apel te laten slagen. De eerste goede resultaten uit Ter Apel waren voor de gemeente Cranendonck en gemeente Doetinchem aanleiding om ook een BRP-straat te starten. Partijen die bij een BRP-straat zijn betrokken zijn de Koninklijke Marechaussee, Afdeling Vreemdelingen Identiteit en Mensenhandel (AVIM) , Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG), Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB), Platform Opnieuw Thuis, COA en IND.

Over Content Editor K

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top