zondag, oktober 21, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / Brussel beperkt kosten creditcards
Brussel beperkt kosten creditcards

Brussel beperkt kosten creditcards

  • Europa
  • De kosten voor het gebruik van een creditcard in de Europese Unie worden aan banden gelegd. Het Europees Parlement en de Europese ministers van Financiën hebben woensdag een akkoord gesloten over regels die daarvoor moeten zorgen.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjpsthyq7utk/nieuws/brussel_beperkt_kosten_creditcards?ctx=vha4p1w4xtv3&tab=0

De regels beperken de kosten die banken aan winkels rekenen voor de verwerking van betalingen met een creditcard. Winkeliers worden nu vaak opgezadeld met hoge kosten, doordat de creditcardmaatschappijen een deel van het aankoopbedrag eisen. Dat bedrag wordt nu beperkt tot maximaal 0,3 procent van het aankoopbedrag. Daarnaast krijgen winkeliers de mogelijkheid zelf te kiezen welke kaarten uit het aanbod van bijvoorbeeld Visa en MasterCard ze accepteren.

De beperkingen zullen er volgens het Europees Parlement voor zorgen dat het voor consumenten goedkoper wordt om een creditcard te gebruiken. Winkeliers rekenen de hoge kosten voor het creditcardgebruik over het algemeen namelijk door in hun prijzen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top