donderdag, januari 17, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Brussel looft Nederlandse aanpak werkloosheid
Brussel looft Nederlandse aanpak werkloosheid

Brussel looft Nederlandse aanpak werkloosheid

  • Nederland
  • De Europese Commissie in Brussel heeft de Nederlandse strijd tegen de werkloosheid geprezen. Europees Commissaris Marianne Thyssen (Werkgelegenheid) had donderdag ook lovende woorden voor de aanpak van Denemarken, Zweden en Oostenrijk.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjqljq65mpzw/nieuws/brussel_looft_nederlandse_aanpak?ctx=vhsjeu461wp8&tab=0&tab=0

Deze vier landen toonden meer veerkracht en doorstonden de crisis beter dan andere landen, aldus Thyssen. In de vier landen zijn de werkloosheidsuitkeringen bijvoorbeeld gekoppeld aan maatregelen om een nieuwe baan te vinden.

De commissaris noemde de werkloosheid in de Europese Unie in 2014 met 10 procent nog steeds te hoog, ondanks een lichte daling. ,,Het scheppen van banen is onze dringendste taak”, aldus Thyssen. Zij riep alle EU-landen op meer te investeren en de arbeidsmarkt te hervormen door bijvoorbeeld betere opleidingen en vervolgopleidingen en een sterkere positie voor vrouwen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top