donderdag, februari 20, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Brussel neemt stappen tegen klonen dieren
Brussel neemt stappen tegen klonen dieren

Brussel neemt stappen tegen klonen dieren

  • Europa
  • Brussel wil een verbod op het klonen van dieren die bedoeld zijn voor de voedselproductie. Ook moet er een verbod komen op de invoer van dergelijke beesten of hun vlees, om te vermijden dat zij in de voedselketen terechtkomen.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjfohl81jozz/nieuws/brussel_neemt_stappen_tegen_klonen?ctx=vhsjeu461wp8&tab=0

Dat bepleitte Europees Commissaris Tonio Borg (Volksgezondheid) woensdag in Brussel. Hij wil geen vlees of melk van gekloonde dieren op de markt.

Het gaat om een ethische kwestie en over het welzijn van dieren. Want er zijn geen aanwijzingen dat gekloond voedsel onveiliger is, aldus Borg. Hij benadrukt dat er op dit moment in de EU niet wordt gekloond voor de voedselvoorziening.

De commissie wil geen verbod op klonen voor bijvoorbeeld onderzoek, de instandhouding van zeldzame rassen en bedreigde soorten of voor de productie van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen. Het gebruik van de kloontechniek moet dan wel worden gerechtvaardigd.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top