maandag, november 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / ‘Brussel nog lang niet klaar met Ziggo en UPC’
‘Brussel nog lang niet klaar met Ziggo en UPC’

‘Brussel nog lang niet klaar met Ziggo en UPC’

  • Europa
  • De voorgenomen fusie van kabelexploitanten Ziggo en UPC krijgt waarschijnlijk niet al op korte termijn groen licht vanuit Brussel. Dat stelde persbureau Reuters vrijdag op basis van informatie van ingewijden.De Europese Commissie werkt al aan een eerste onderzoek naar de gevolgen van de fusie, waarvan de resultaten uiterlijk 8 mei worden gepresenteerd. Volgens een van de ingewijden zal dan een nieuw, diepgravend onderzoek worden aangekondigd, dat ruim 3 maanden in beslag kan nemen.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjj8rawo78ze/nieuws/brussel_nog_lang_niet_klaar_met_ziggo_en?ctx=vhsih95vppua&tab=0

UPC-eigenaar Liberty Global liet eind januari weten Ziggo over te willen nemen voor 34,53 euro per aandeel. Het bod waardeert Ziggo op zo’n 10 miljard euro. Liberty Global wil beide bedrijven samenvoegen onder de merknaam Ziggo. Daarmee krijgt het bedrijf een zeer dominante rol op de Nederlandse markt voor internet, televisie en telefonie via de kabel.

De Europese Commissie wees begin deze maand een verzoek van de Autoriteit Consument & Markt om de fusie door die Nederlandse toezichthouder te laten onderzoeken van de hand. Ziggo gaf onlangs aan dat de overname door Liberty Global waarschijnlijk in de tweede helft van dit jaar wordt afgerond.

Liberty Global zou vooralsnog geen concessies hebben gedaan om goedkeuring vanuit Brussel dichterbij te brengen. Tijdens de tweede fase van het onderzoek zal het bedrijf naar verwachting wel met voorstellen komen om de belangrijkste bezwaren weg te nemen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top