maandag, augustus 8, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Brussel: teleurstelling over Russisch nee tegen MH17 tribunaal
Brussel: teleurstelling over Russisch nee tegen MH17 tribunaal

Brussel: teleurstelling over Russisch nee tegen MH17 tribunaal

  • Europa
  • De Europese Commissie is ,,zeer teleurgesteld'' dat de Veiligheidsraad niet kon instemmen met het opzetten van een tribunaal om de daders van het neerhalen van vlucht MH17 te berechten. Rusland gebruikte zijn veto en stemde tegen het oprichten van zo'n speciale rechtbank.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjw1gu71b1zk/nieuws/brussel_teleurstelling_over_russisch_nee?ctx=vhshnf7snxu9&tab=0

Een woordvoerster van EU-buitenlandchef Federica Mogherini liet donderdag weten dat het opzetten van het tribunaal ,,de voorkeur” had. ,,Ongeacht deze tegenslag, moet het werk verder gaan. De slachtoffers verdienen gerechtigheid en zij die verantwoordelijk zijn moeten ter verantwoording worden gehouden.” Brussel riep dan ook alle partijen op mee te werken aan het onderzoek naar de daders.

Het vliegtuig werd ruim een jaar geleden neergehaald boven oorlogsgebied in het oosten van Oekraïne. Alle 298 inzittenden, onder wie 196 Nederlanders, kwamen om.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top