woensdag, oktober 5, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / Brussel verwijst Ziggo-zaak niet naar ACM
Brussel verwijst Ziggo-zaak niet naar ACM

Brussel verwijst Ziggo-zaak niet naar ACM

  • Europa
  • De Europese Commissie verwijst het onderzoek naar de voorgenomen fusie tussen Ziggo en UPC-moederbedrijf Liberty Global niet door naar de Nederlandse Autoriteit Consument en Markt (ACM). Dat bleek woensdag.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjkxfe5tttzo/nieuws/brussel_verwijst_ziggo_zaak_niet_naar?ctx=vhsjd8w6pdvc&tab=0&tab=0&start_tab0=10&tab=0&tab=0

De ACM had gevraagd de zaak zelf te mogen onderzoeken, maar is volgens de Commissie niet beter geschikt om dat te doen. Zo is Liberty Global in veel Europese landen aanwezig en heeft Brussel meer ervaring met het onderzoek naar talrijke concentraties. De twee werken bij het nu uitgevoerde ,,diepgaande onderzoek” wel nauw samen. Verder werd de deadline voor de beoordeling met bijna een maand verschoven tot 17 oktober.

Een lidstaat kan de Commissie vragen een zaak volledig of gedeeltelijk te verwijzen naar die lidstaat. Voorwaarde daarvoor is wel dat de mededingingseffecten beperkt blijven tot een nationale markt of tot markten die kleiner zijn dan een nationale markt.

Eerder dit jaar werd bekend dat het Amerikaanse Liberty Global Ziggo wil overnemen voor in totaal 10 miljard euro en de twee kabelaars wil samenvoegen. Brussel maakt zich zorgen dat door de fusie de concurrentie in Nederland op de betaaltelevisie- en telecommarkt zal verminderen. Aangezien zowel UPC als Ziggo internet, telefonie en televisie aanbiedt moet ook hier scherp naar worden gekeken, zei Brussel al eerder.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top