woensdag, oktober 28, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Cijfers / Buitenlanders vullen 7 procent banen in EU
Buitenlanders vullen 7 procent banen in EU

Buitenlanders vullen 7 procent banen in EU

  • Europa
  • Buitenlandse burgers vervulden vorig jaar 7 procent van de banen in de 27 lidstaten van de Europese Unie.Van de in totaal 15,2 miljoen buitenlandse werknemers kwamen er 6,6 miljoen uit een ander EU-land en 8,6 miljoen uit landen buiten de EU. Dat meldde Europees statistiekbureau Eurostat vrijdag.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl

Van de EU-burgers die in een andere lidstaat wonen heeft bijna 68 procent een baan. Onder buitenlanders uit landen buiten de EU geldt dit voor bijna 54 procent. Van de lokale bevolking van de EU-landen had gemiddeld 64,6 procent een baan in 2012.

Dit verschil is ook zichtbaar in de werkloosheid. Die is onder EU-buitenlanders gemiddeld 12,5 procent, terwijl ruim 21 procent van de in EU woonachtige mensen uit andere landen werkloos is. Onder de lokale bevolkingen lag de werkloosheid vorig jaar op 9,8 procent.

In Nederland is 5,5 procent van de inwoners uit ander EU-landen werkloos. Dat is het laagste percentage in die categorie van alle EU-landen. Onder buitenlanders uit andere landen bedroeg de werkloosheid vorig jaar bijna 15 procent.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top