dinsdag, april 23, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Cijfers / Buitenlandse inkomsten Nederland lopen op
Buitenlandse inkomsten Nederland lopen op

Buitenlandse inkomsten Nederland lopen op

  • Nederland
  • Het overschot op de lopende rekening van Nederland is vorig jaar gegroeid tot bijna 63 miljard euro. Dat maakte De Nederlandsche Bank (DNB) maandag bekend.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vji5fd2jkazu/nieuws/buitenlandse_inkomsten_nederland_lopen?ctx=vhsjd8w6pdvc&tab=0&tab=0&tab=0&tab=0

Het verschil tussen de inkomsten uit en de betalingen aan het buitenland groeide daarmee tot ruim 10 procent van het bruto binnenlands product (bbp). In 2012 kwam het overschot overeen met 9,5 procent van de omvang van de Nederlandse economie.

Het Nederlandse overschot is aanzienlijk groter dan de Europese Commissie wenselijk acht. De commissie zou graag zien dat landen hun saldo op de lopende rekening beperken tot een tekort van maximaal 4 of een overschot van ten hoogste 6 procent, gemeten over 3 jaar.

In het vierde kwartaal kwam het overschot met 14 miljard euro circa 2 miljard euro lager uit dan een jaar eerder. De internationale handel in goederen en diensten leverde per saldo meer op dan in de laatste 3 maanden van 2012. Dit kwam vooral door een toename van de uitvoer van diensten. Inkomens en overdrachten uit het buitenland leverden minder op.

In heel 2013 namen de opbrengsten van de handel in goederen en diensten beide met 6 miljard euro toe. Bij de goederen kwam dit door een afname van de invoer, bij de diensten nam de export met 10 procent toe.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top