donderdag, januari 17, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Immigratie / Buitenlandse ondernemers makkelijker aan de slag in Nederland
Buitenlandse ondernemers makkelijker aan de slag in Nederland

Buitenlandse ondernemers makkelijker aan de slag in Nederland

  • Nederland
  • Een app-ontwikkelaar uit Azië kan vanaf 1 augustus 2013 makkelijker als ondernemer in Nederland aan de slag. Ook andere buitenlandse zelfstandigen zoals creatieve designers en instrumentenmakers kunnen zich eenvoudiger op de Nederlandse markt begeven.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/07/31/buitenlandse-ondernemers-makkelijker-aan-de-slag-in-nederland.html

Versoepeling regels

Het ministerie van Economische Zaken versoepelt de regels voor ondernemers van buiten de Europese Unie die zich hier willen vestigen. Het gaat dan vooral om innovatieve zelfstandigen die met hun specialisme een extra bijdrage leveren aan de Nederlandse economie.

Criteria

Naast een aanvraag bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst moeten de kenniswerkers een aanvullend verzoek indienen om in Nederland te mogen werken. Met een puntenlijst wordt getoetst of ze een bijdrage leveren van zogenoemd wezenlijk economisch belang. Criteria zoals onder andere opleiding, ondernemerservaring, financiering en innovativiteit worden bij de beoordeling meegewogen.

Creatieve, medische en ICT-sector

De aangepaste zelfstandigenregeling sluit beter aan op de behoefte van de creatieve, medische en ICT-sector. Binnen deze sectoren werken steeds meer zelfstandige ondernemers. Bedrijven zoeken zelfstandige kenniswerkers met creatieve, innovatieve ideeën en nieuwe oplossingen. Het aantrekken van meer buitenlandse kenniswerkers zorgt daarmee ook voor een toename van de totale werkgelegenheid binnen deze sectoren

Het minimale geldbedrag dat kennismigranten aan bedrijfsinvesteringen moeten doen, wordt per 1 augustus 2013 verlaagd van €25000 naar €5000. Ook kunnen ze hogere punten scoren op hun toelating als ze aantonen wat zij gaan bijdragen aan innovativiteit.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top