zaterdag, juli 11, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Maatschappelijke Organisaties / Burgemeester heet 6e Montessorischool Anne Frank welkom in Anne Frank Huis
Burgemeester heet 6e Montessorischool Anne Frank welkom in Anne Frank Huis

Burgemeester heet 6e Montessorischool Anne Frank welkom in Anne Frank Huis

  • Nederland
  • Burgemeester Eberhard van der Laan verwelkomde vanochtend leerlingen uit de achtste groep van de 6e Montessorischool Anne Frank uit Amsterdam in het Anne Frank Huis. De school is een van de 74 Amsterdamse scholen die gebruikmaken van het aanbod voor een gratis ontvangst in het museum.
  • WYaccC1qlV0-t87CPnTo
  • Anne Frank Stichting
  • http://www.annefrank.org/nl
  • museumsecretariaat@annefrank.nl
  • http://annefrank.org/nl/Nieuws/Nieuwsberichten/2015/Februari/Burgemeester-heet-welkom/

“Als burgemeester ben ik blij dat het Anne Frank Huis kinderen in Amsterdam een ontvangst aanbiedt en vertelt over het leven van Anne Frank en wat je ervan kunt leren. Het is nooit eerder in de geschiedenis gebeurd, dat gewone mensen bewust werden doodgemaakt om wie ze zijn. Het begon met kleine dingen. Het is belangrijk dat je hier scherp op bent. Het is een keer gebeurd, en mag nooit meer gebeuren”, aldus van der Laan.

De Anne Frank Stichting vindt het belangrijk dat Amsterdamse basisschoolleerlingen de plek in Amsterdam kunnen bezoeken waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog zat ondergedoken en haar dagboek schreef. Om dit te stimuleren kregen alle Amsterdamse basisscholen afgelopen najaar het aanbod voor een gratis bezoek aan het museum, voorafgegaan door een educatief programma. Inmiddels zijn er 127 programma’s door 74 Amsterdamse scholen geboekt.

De achtste groepers van de 6e Montessorischool Anne Frank komen jaarlijks naar het Anne Frank Huis. Hun school is vernoemd naar Anne Frank, die van 1934 – 1941 naar deze school aan de Niersstraat ging.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top