zondag, september 20, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Cabaretier rent marathon in Carré tijdens Benefiet voor CliniClowns
Cabaretier rent marathon in Carré tijdens Benefiet voor CliniClowns

Cabaretier rent marathon in Carré tijdens Benefiet voor CliniClowns

  • Nederland
  • Cabaretier Pieter Jouke rent marathon in Carré tijdens Benefietvoorstelling CliniClowns.
  • CliniClowns Nederland
  • http://www.cliniclowns.nl
  • pers@cliniclowns.nl

Cabaretier Pieter Jouke maakt van zijn voorstelling letterlijk een Humormarathon. Op maandag 28 oktober rent hij tijdens zijn show in Koninklijk Theater Carré een afstand van ruim 42 km op een loopband. Doel van deze actie is het ophalen van zoveel mogelijk geld voor Stichting CliniClowns Nederland. Tijdens de vier uur durende marathonvoorstelling treden bekende collega-cabaretiers als Brigitte Kaandorp, Ronald Goedemondt, Richard Groenendijk, Dolf Jansen en Guido Weijers op. De presentatie van de avond is in handen van Arno van der Heyden. Artiesten en theater werken onbezoldigd mee, zodat er zoveel mogelijk geld naar de CliniClowns gaat.

Cabaretier Pieter Jouke 

Achter het organiseren van deze Humormarathon schuilt een zeer persoonlijke reden: “Toen mijn zoontje geboren werd, had hij hersenvliesontsteking. Ik heb met eigen ogen gezien wat kinderen in ziekenhuizen doormaken. Voor ouders is het onbetaalbaar dat hun kind, al is het maar even, uit die situatie kan stappen doordat het afgeleid wordt door een CliniClown.” Inmiddels is zijn zoon acht jaar oud en helemaal gezond. Pieter Jouke: “Ik zal nooit kunnen terugbetalen wat er aan mij gegeven is. Maar dit is één van de manieren waarop ik iets probeer terug te doen.”

Pieter Jouke vindt het dan ook geweldig dat Koninklijk Theater Carré hem bij de Humormarathon ondersteunt: “Carré als podium is natuurlijk mijn ultieme droom. Het theater heeft niet alleen de capaciteit om zoveel mogelijk bezoekers te laten genieten van deze bijzondere avond, maar vooral ook de magie van een circus. Een mooie verbinding met CliniClowns.”

CliniClowns: de kracht van een lach 

Stichting CliniClowns Nederland zet zich in voor alle zieke en gehandicapte kinderen in Nederland. Want tussen de behandeling, de pijn en de vele beperkingen door is een lach hard nodig. Niet alleen omdat deze kinderen het verdienen, maar vooral omdat ze er veel baat bij hebben. Afleiding en plezier werken ontspannend en stressverlagend. Spelen is voor een kind de natuurlijke manier om zich te ontwikkelen en vervelende gebeurtenissen te verwerken. Dat is de kracht van een lach.

Koninklijk Theater Carré

Koninklijk Theater Carré hecht er veel waarde aan om een aantal keer per jaar belangeloos bij te dragen aan een goed, maatschappelijk doel met landelijk bereik. De doelstellingen van Stichting CliniClowns, waarbij de kracht van de lach centraal staat, passen perfect bij Carré, huis van het beroemde Wereldkerstcircus. Directeur Madeleine van der Zwaan: “CliniClowns horen bij Nederlands’ bekendste circuspiste. Ik vind het daarom prachtig dat ons theater het podium is van deze bijzondere Humormarathon met optredens van bekende artiesten. We verheugen ons op de komst van Pieter Jouke en Stichting CliniClowns in Carré.”

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top