maandag, oktober 18, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Gezondheid & Schoonheid / Campagne “Ziekmakers zie je niet” van start
Campagne “Ziekmakers zie je niet” van start

Campagne “Ziekmakers zie je niet” van start

  • Nederland
  • De Campagne “Ziekmakers zie je niet” van het Voedingscentrum is vanochtend van start gegaan. Door het hele land hangen posters met tips om voedselinfectie thuis te voorkomen. Jaarlijks lopen ongeveer 700.000 Nederlanders een voedselinfectie op. Dat komt neer op ongeveer 2.000 ziektegevallen per dag. Veel van die voedselinfecties ontstaan in de eigen keuken. Met de campagne laat het Voedingscentrum consumenten zien dat zij zelf veel kunnen doen om klachten als buikpijn en misselijkheid te voorkomen.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/11/18/campagne-ziekmakers-zie-je-niet-van-start.html

Veilig eten voorkomt voedselinfecties

Onder de noemer “5x veilig” onderscheidt het Voedingscentrum vijf stappen om thuis veilig eten te bereiden: kopen, wassen, scheiden, verhitten en koelen van voedsel. Het gaat dan om praktische tips: was je handen voor het koken, voorkom kruisbesmetting door rauw en bereid eten apart te houden en eet geen bederfelijke producten zoals vlees, vis, gesneden groenten waarvan de Te gebruiken tot-datum is verlopen.

Over de campagne

Tijdens de campagne kunnen mensen die tips of informatie willen over voedselveiligheid terecht op de campagnesite www.voedingscentrum.nl/ziekmakers. De campagne is gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top