woensdag, november 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Canal zet Amsterdamse woonbootbewoners in de bloemetjes
Canal zet Amsterdamse woonbootbewoners in de bloemetjes

Canal zet Amsterdamse woonbootbewoners in de bloemetjes

  • Nederland
  • De Amsterdamse rederij Canal – die vorig jaar haar dertigjarig bestaan vierde – gaat op vrijdag 27 maart op bezoek bij een belangrijke groep mensen, waar het rondvaartbedrijf in het hoogseizoen dagelijks mee te maken heeft; bewoners van woonboten in - en ook buiten - de grachtengordel. Aan alle woonbootbewoners wordt een bosje bloemen overhandigd, om te bedanken voor het gedogen van eventuele overlast gedurende de afgelopen jaren. En natuurlijk om vooruit te lopen op de toekomst… Want het toerisme naar Amsterdam blijft groeien!
  • RMW27-03-2015-26
  • Canal company
  • socialmedia@fairfocuscommunicatie.nl
  • Amsterdam, 25 maart 2015… Noot voor de redactie, niet bestemd voor publicatie Voor meer informatie, vragen en/of hoge resolutie beeldmateriaal kunt u contact opnemen met: Fair Focus Communicatie Contactpersoon Annelies Putman Cramer Telefoon 06-53 21 54 75 Email Annelies@fairfocuscommunicatie.nl Canal Company Contactpersoon Catharina Abrahamse Telefoon 020 2170 561 Email C.Abrahamse@canal.nl

Jaarlijks varen circa xx rondvaartboten van diverse rederijen door de Amsterdamse grachten. Een groot deel daarvan behoort tot marktleider Canal, tevens eigenaar van de merken Holland International en Gray Line. “Wij beseffen dat het steeds drukker wordt op de grachten. Wij doen ons best om daarop te anticiperen door zo stil mogelijk te varen. Zo bestaat onze vloot voor een groot deel uit Canal Bus boten met CNG aardgas motoren, elektrische en waterstof sloepen, elektrische en hybride salonboten en zelfs boten met een diesel-elektrische motor. Tegen geluidsoverlast en bovendien beter voor de grachten”.

NOG EEN GREEN KEY VOOR CANAL COMPANY

KLASSIEKE RONDVAARTBOOT NU ELEKTRISCH

Amsterdam, 9 juli 2014 – De Jan van Riebeeck is als schip niet nieuw in de grachten, maar haar aandrijving is dat wel. Met een elektromotor en accu’s krijgt de rondvaartboot nu een tweede, ‘zero emissie’-leven, waarmee zij helemaal voldoet aan de standaard van morgen. In 2025 moeten alle schepen in de gracht uitstootvrij zijn en Canal Company laat met de verbouwing van de Jan van Riebeeck zien dat dit ook met bestaande schepen mogelijk is. Gray Line, het onderdeel van Canal Company waar het schip onder valt, wordt vandaag bekroond met de Zilveren Green Key, het internationale keurmerk voor duurzaamheid.

Niet verschroten, maar upgraden

“Goede boten moet je niet verschroten, die moet je upgraden. De Jan van Riebeeck vaart al jaren en is een van die prachtige klassiekers in de gracht. Het casco hebben we daarom behouden, maar onder de motorkap is alles nu hypermodern: het schip vaart volledig uitstootvrij en fluisterstil. Dat is een voorbeeld van de ‘circulaire economie’ die wij bij Canal Company van harte omarmen. Genieten van Amsterdam op haar mooist, op een zo duurzaam mogelijke manier, dat is waar het bij ons al 30 jaar om draait. Ooit begonnen we met de spierkracht aangedreven waterfiets, daarna de Canal Bus op aardgas, elektrische sloepen, de aller schoonste diesels en nu is de techniek zover dat ook de grote schepen elektrisch kunnen varen,” aldus Felix Guttmann, oprichter en eigenaar van Canal Company.

Geruisloos genieten

In de Jan van Riebeeck heeft Canal Company de dieselmotor vervangen door een elektrische aandrijving en dertien lithiumbatterijen. Het schip uit 1970, dat ruimte biedt aan 80 passagiers, kan hiermee ruim zes uur varen en de batterijen kunnen daarna met een snellader binnen een half uur weer vol zijn. De ombouw van het schip nam zo’n drie maanden in beslag. De Jan van Riebeeck is de eerste rondvaartboot die door Canal Company is omgebouwd, als deze test slaagt volgen binnen vijf jaar de andere schepen, die nu al aan de schoonste dieselnormen voldoen.

Schoon, stil en duurzaam

De Amsterdamse grachtengordel is één van de grootste attracties van Nederland en de basis van alles wat Canal Company doet. Om dat werelderfgoed zo mooi mogelijk te houden investeert de rederij al 30 jaar in schoon, stil en duurzaam varen. Als kroon op die investering wordt Gray Line, een onderdeel van Canal Company, nu bekroond met de Zilveren Green Key. Dit is de tweede Green Key voor het bedrijf, dat al een Gouden certificaat heeft. Canal Company ontvangt de Zilveren Green Key uit handen van Stadsdeelvoorzitter Centrum Boudewijn Oranje.

Over Canal Company

Canal Company is een typisch Amsterdams bedrijf. In 1984 introduceerde het onder de naam Canal Bike de waterfiets als nieuw toeristisch vermaak in de toen nog stille Amsterdamse grachten. Inmiddels is Canal Company, waaronder ook Holland International Rondvaart en Gray Line vallen, de grootste rederij van Amsterdam. Naast de bekende waterfietsen, 1-uurs rondvaarten en Hop-on, Hop-off lijndiensten beschikt het bedrijf tevens over salonboten en sloepen, ideaal voor bedrijfsuitjes. Al sinds de oprichting beoogt Canal Company hét toonaangevende entertainmentbedrijf op en rond de grachten te zijn. Canal Company werd in 2012 bekroond met de Gouden Green Key, in 2014 kwam daar de Zilveren Green Key voor Gray Line bij.  Zie ook www.canal.nl of volg Canal Company op Facebook en Twitter.

Over fairfocus

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top