donderdag, november 15, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Maatschappelijke Organisaties / CARE Nederland in tv programma Reisadvies Negatief over Filipijnen
CARE Nederland in tv programma Reisadvies Negatief over Filipijnen

CARE Nederland in tv programma Reisadvies Negatief over Filipijnen

  • Nederland
  • CARE Nederland participeert in de eerste uitzending van Reisadvies Negatief van dit seizoen over de Filipijnen.
  • Care Nederland
  • http://reisadviesnegatief.kro.nl
  • stiphout@carenederland.org

In dit tv programma van de KRO, reist presentator Sander de Kramer naar landen waar de gemiddelde toerist niet of nauwelijks komt. In de aflevering van zondag 11 augustus reist Sander samen met CARE naar de Filipijnen; een prachtig, maar grillig land dat vaak wordt getroffen door natuurrampen en waar veel mensen in extreme armoede leven. Samen bekijken ze hoe het is om hier te leven en wat CARE doet om de levensomstandigheden van deze mensen te verbeteren.

Het leven in de Filipijnen is hard. Door haar ligging in een tyfoon -en aardbevingsgordel heeft dit land vaak te maken met natuurrampen als tyfoons, overstromingen, aardverschuivingen, aardbevingen, tsunami’s en vulkaan uitbarstingen. De kwetsbaarheid voor deze rampen in combinatie met het feit dat veel Filipijnen in extreme armoede leven, maakt dat het leven er voor velen erg zwaar is.

CARE Nederland, onderdeel van een internationale humanitaire organisatie die wereldwijd armoede bestrijdt, biedt niet alleen noodhulp na natuurrampen, maar helpt de mensen ook zich beter voor te bereiden op nieuwe natuurrampen.

In de uitzending van aanstaande zondag reist Sander samen met de 24-jarige Xyla, dochter van een rijstplanter en lokaal contactpersoon voor CARE Nederland door Bicol; een regio gelegen op de zuidpunt van het Filipijnse eiland Luzon. In Bicol, een regio die relatief vaak wordt getroffen door natuurrampen, helpt CARE door het aanplanten van mangrovebossen als bescherming tegen tsunami’s, het opzetten van een visbeschermingsproject, het verstrekken van een handtractor aan lokale boeren tegen gunstige voorwaarden en het organiseren van evacuatie-oefeningen op scholen en eilanden.

Reisadvies Negatief is een reisavonturenprogramma van de KRO, waarin presentator Sander de Kramer op reis gaat naar landen en locaties waar de gemiddelde toerist normaal gesproken niet zo snel komt. In het programma participeert Sander in plaatselijke gebruiken en bijzondere rituelen, sluit hij vriendschappen en probeert hij oplossingen te bedenken voor problemen en onrechtsituaties.

Op 11 augustus om 19:25 uur is de uitzending van Reisadvies Negatief over de Filipijnen te zien bij de KRO op Nederland 3.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top