maandag, augustus 3, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Carerix breidt platform uit met online referentietool van REFQ
Carerix breidt platform uit met online referentietool van REFQ

Carerix breidt platform uit met online referentietool van REFQ

  • Nederland
  • Carerix is de eerste leverancier van ATS/CRM- en recruitmentsoftware die een koppeling heeft gerealiseerd met de online referentietool van REFQ. Kandidaten kunnen vanaf nu binnen het Carerix-platform eenvoudig een link toevoegen naar een mooie showcase met professionele referenties. De recruiter beschikt dankzij de referenties over verrijkte kandidaatprofielen en is hiermee in staat om beter te selecteren, te matchen en professioneel te presenteren conform de steeds kritischere eisen van hiring managers en opdrachtgevers ten aanzien van de beschikbaarheid van referenties.
  • Carerix
  • carerix@influx-pr.com

Referenties zijn hot
Ervaringen en meningen van anderen worden steeds meer bepalend als selectiemechanisme. Het selecteren van een hotel, een restaurant, een boek of een opleiding vindt meer en meer plaats op basis van ervaringen en meningen van anderen. Volgens Edwin Stuart, algemeen directeur van REFQ, is de sector rijp om deze vorm van beoordelen ook op de arbeidsmarkt te introduceren en hoogwaardige referenties een essentieel onderdeel te maken van de selectie voor werkgevers en opdrachtgevers. “Referenties geven ervaring een gezicht en elke extra referentie maakt het profiel van de kandidaat scherper. Het vergroot de vindbaarheid van de kandidaat en de kans op een succesvolle match. De meeste mismatchen ontstaan namelijk op gedrag, stijl en context en niet zozeer op opleiding of capaciteit van een kandidaat.”

Hoe werkt de gratis referentietool van REFQ?
Online referenties zijn de moderne manier om het cv te verrijken en versterken het professionele profiel. REFQ biedt kandidaten één centrale plek voor het inwinnen, beheren en delen van referenties. Nadat een account is aangemaakt door de kandidaat, helpt REFQ om referenten uit te nodigen. Deze vullen een korte, digitale vragenlijst in met relevante en prikkelende vragen over het gedrag, de stijl en de omgeving waarbinnen de kandidaat heeft gewerkt. De kandidaat ontvangt vervolgens een uitgebreid en professioneel referentierapport in zijn portfolio. Geen cijfers of sterren, maar een profiel van het echte gedrag. Hij of zij houdt hierbij de volledige controle over het eigen portfolio en kan er voor kiezen om alleen de individuele referenties te delen of het hele portfolio, bijvoorbeeld via social media zoals LinkedIn, Facebook, Twitter en nu dus ook via Carerix.

Edwin Stuart: “Carerix loopt voorop in het signaleren van nieuwe trends en ontwikkelingen binnen de recruitmentmarkt en heeft als eerste onze tool geïntegreerd binnen hun softwareplatform. Het resultaat: een win/win-situatie voor iedereen: de kandidaat beschikt over een waardevolle tool om zijn of haar cv te verrijken, klanten van Carerix hoeven er niets voor te doen omdat het is geïntegreerd in het Carerix-platform en voor ons betekent het bredere verspreiding van onze tool.”

Reinald Snik, directeur van Carerix ziet belangrijke toegevoegde waarde in de integratie van de REFQ-tool binnen het platform: “Wij investeren als Carerix sterk in ‘het mogelijk maken van de ultieme match’ en het verrijken van kandidaatprofielen met zoveel mogelijk feiten en inzicht. Hiertoe integreren wij met diverse leveranciers die unieke selectie- en validatie-instrumenten hebben die helpen bij een betere match direct vanuit de workflow van Carerix. De koppeling met de online referentietool van REFQ past perfect binnen deze strategie. We zijn dan ook trots om aan te kunnen kondigen dat Carerix de eerste recruitmentsoftware is die integreert met deze online tool, die in april van dit jaar werd gelanceerd.”

Over Carerix
Carerix is leverancier van recruitment- en detacheringssystemen voor personeelsintermediairs, die in de vorm van een SaaS-model worden gehost en geleverd via beveiligde datacenters. Carerix is opgericht in 2003 en telt op dit moment bijna 50 medewerkers en meer dan 650 klanten, waaronder (werkmaatschappijen van) Randstad, USG, Adecco, DPA, Manpower en gespecialiseerde intermediairs in ICT, oil & gas, finance en service-industrie. Carerix bedient dagelijks meer dan 10.000 gebruikers, verspreid over 17 landen en werkt samen met verschillende strategische partners. Naast de hoofdvestiging op het TU Delft Science park, heeft Carerix ook een ontwikkellocatie in Kiev. Voor meer informatie: www.carerix.com

Over REFQ
REFQ is de specialist en marktleider in het inwinnen van referenties. Met de gratis online referentietool laten kandidaten de referenties voor zich werken. De referentietool is gebaseerd op de ervaring met onze diensten voor HR via refqexecutive.nl. Sinds 2014 heeft REFQ vele honderden diepte-interviews afgenomen. De opgedane kennis en ervaring is gebundeld in de online referentietool zodat het inwinnen, beheren en delen van referenties nu eenvoudiger en leuker is dan ooit. Voor meer informatie: www.refq.com en www.refqexecutive.nl.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top