woensdag, december 12, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Carmen Milhouse-Arendt exposeert kleurrijke schilderijen bij Anita Ammerlaan
Carmen Milhouse-Arendt exposeert kleurrijke schilderijen bij Anita Ammerlaan

Carmen Milhouse-Arendt exposeert kleurrijke schilderijen bij Anita Ammerlaan

  • Nederland
  • ‘Atelier Expositieruimte kunstenaar Anita Ammerlaan’ presenteert vanaf vrijdag 5 december tot en met 28 februari o.a. de bijzondere en kleurrijke schilderijen van kunstenaar Carmen Milhous-Arendt uit Goes. Behalve heerlijk wegdromen bij het werk van Carmen Milhouse-Arendt zal er tijdens expositie 'EYE-CANDY 6' nog prachtig werk van dertien andere talentvolle kunstenaars te bewonderen zijn. Deze bijzondere en 1150m2 grote locatie in het centrum van Roosendaal(nb) is gratis te bezoeken van vrijdagtot en met zondag van 12:00 tot 17:00 of op afspraak via info@anitaammerlaan.com
  • EYECANDY-6-WEB-KLEIN
  • Atelier expositieruimte kunstenaar Anita Ammerlaan
  • http://www.anitaammerlaan.exto.nl
  • info@photocreation.nl
  • Pb Carmen Milhous

carmen 1

Carmen Milhous-Arendt exposeert bij Anita Ammerlaan

‘Atelier Expositieruimte kunstenaar Anita Ammerlaan’ presenteert vanaf vrijdag 5 december tot en met 28 februari o.a. de bijzondere en kleurrijke schilderijen van kunstenaar Carmen Milhous-Arendt uit Goes.

Zij is beeldend kunstenaar en gespecialiseerd in de Gobelin weeftechniek, textielschilderingen en acrylschilderen. De schilderijen van Carmen Milhous-Arendt zijn “emotie” pur sang, ze ontstaan als een soort geschilderde dagboeken, waarbij tekst omgezet wordt in verf.

Zij wil absoluut niet de beschouwer met haar afbeeldingen in slaap sussen, nee, ze wil confronteren, vertellen en uitdagen om het tentoongestelde met meer aandacht te consumeren en door te laten dringen. Haar schilderijen die ontstaan vanuit ontmoetingen met elementen uit het landschap, vinden hun oorsprong in de Zeeuwse identiteit.

Door haar manier van schilderen krijgen de landschappen van Carmen een spiritueel karakter, kleuren smelten samen, vervagen en af en toe vindt er een explosie plaats, wanneer haar kleuren de top van hun intentie bereiken.

Deze schilderijen bestaan, zonder ‘inmenging’ van figuren, hier laat Carmen de elementen aan het woord, met hun steeds wisselende karakter, met wisselende emoties en zo, een ontwakend gevoel van verwondering achterlatend.

In andere werken transformeren figuren in haar spiritueel geladen landschappen. Belevenissen en onstuimige dromen smelten samen met elementen zoals licht, lucht, aarde en water als een visioen uit haar herinnering en verlangen. De confrontatie met de mystiek die in haar werk schuil gaat, symboliseert haar bewustwording van een andere waarheid, hierdoor verliest het waargenomene zijn begrenzing. Het ongeziene krijgt eindelijk vorm en kleur door de werkelijkheid achter de verschijning.

Opleiding:

1967 – 1972 Fachhochschule Düsseldorf in de vakken tekenen, schilderen, ontwerpen, weven, gobelin-weven en industriedesign.
1968 – 1971 Atelier Franken, Geselweven, Düsseldorf
1977 CPDB: Creatief, Pedagogisch & Didactische Bijscholing Middelburg
2003 PZC workshop Nellie Oosthoek Middelburg
2004 Scoop workshop Nico Out Middelburg
2007 QVC TV Düsseldorf

www.carmenmilhous.nl

Op deze bijzondere en 1150m2 grote locatie zullen maar liefst 14 talentvolle kunstenaars hun werk presenteren tijdens  expositie ‘EYE-CANDY 6’. Deze expositie biedt een grote diversiteit, zodat er voor veel bezoekers werk aanwezig zal zijn wat hen zal aanspreken. Deze expositie is gratis te bezoeken van vrijdag tot en met zondag van 12:00 tot 17:00 op de Markt 39 in het centrum van Roosendaal(nb).

Roosendaalse kunstenaar Anita Ammerlaan gebruikt deze expositieruimte tevens als haar atelier. Zij is in 1999 afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Tot 2011 schilderde zij vooral figuratief realistische portretten in olieverf van de koeien van het melkveebedrijf van haar ouders, sinds de zomer van 2011 maakt zij zeer kleurrijke schilderijen met veel kleurschakeringen, soms abstract en soms in combinatie met figuratief realisme. Na een jaar geen koe geschilderd te hebben verschenen de koeien in de zomer van 2012, maar nu zeer kleurrijk, weer terug op de doeken van de kunstenaar.

Website’s alle exposanten:

Herman van Loon – www.hermanvanloon.nl
Mira de Koning –
www.mira-glass.nl
Marianne Bongers –
www.honest-art.nl
Erlinde Ufkes Stephanus –
www.demeerlandsekoe.nl
Christ Goossens –
www.christgoossens.nl
Carmen Milhous Arendt –
www.carmenmilhous.nl
Serpil Kalak –
www.serpilkalak.nl
Erik Loman –
www.erikloman.com
Jeroen Endeveld –
www.jeramiek.nl
Jacqueline Tijssen –
www.tijssenkeramiek.nl
Piet Gille –
www.pietinhout.exto.nl
Anne Tolsma –
www.annetolsma.nl
Agda de Jong –
www.agdadejong-keramiek.nl
Anita Ammerlaan –
www.anitaammerlaan.com en www.anitaammerlaan.exto.nl

‘Atelier Expositieruimte kunstenaar Anita Ammerlaan’
Markt 39
Roosendaal(nb)

Website: www.anitaammerlaan.exto.nl
Email:
info@anitaammerlaan.com
Facebookpagina: www.facebook.com/AtelierExpositieruimteKunstenaarAnitaAmmerlaan

Over expositieruimteanitaammerlaan

Anita Ammerlaan (1976), afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academy in 1999, hield zich jarenlang bezig met het schilderen van portretten van koeien op figuratief-realistische wijze. Anita raakte geïnspireerd door de koeien van het melkveebedrijf van haar vader en oom. Nu houdt zij zich ook bezig met andere thema’s. Anita benadert haar thema’s op een kleurrijke, persoonlijke en soms bijna emotionele wijze waardoor haar figuratief-realistische olieverfschilderijen een poëtische lading krijgen. Anita heeft in sommige omstandigheden de voorkeur voor acrylverf. Hiermee kan zij aan haar laatste serie werken; de 'lightscapes', werken die onbedoeld een mix bleken te zijn van abstracte, impressionistische en expressionistische kunst. Bij deze 'lightscape'-serie ging zij vanuit haar eigen gevoel, haar gevoel voor de natuur, met de materie, zonder voorop gesteld plan, aan het werk om haarzelf en het publiek te laten verrassen. Het zijn typische werken die je ook van dichtbij, real-life, zou moeten bekijken. Alleen dan zie je de vele kleurschakeringen, het reliëf en de vele manieren waarop het licht speelt met de schilderijen. Tevens combineert Anita deze voor haar nieuwe manier van werken met het figuratief-realisme.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top