maandag, februari 17, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / CEMEX geeft voorkeur aan Mercateo als inkoopoplossing
CEMEX geeft voorkeur aan Mercateo als inkoopoplossing

CEMEX geeft voorkeur aan Mercateo als inkoopoplossing

  • Nederland
  • CEMEX Duitsland AG, dochterbedrijf van CEMEX S.A.B. de C.V. (Mexico), de wereldwijd actieve producent van cement, beton en andere bouwmaterialen, heeft zijn bestaande e-procurement-systeem vervangen door het inkoopplatform Mercateo. Alle Duitse vestigingen hebben nu toegang tot de e-procurement-oplossing van Mercateo. Door de integratie van eigen contractleverancierscatalogi en het ruime assortiment van Mercateo, kan de bouwmaterialenproducent het grootste gedeelte van zijn behoeftes aan C-artikelen via één platform afdekken. De gemakkelijke en snelle vrijgave van bestellingen gebeurt middels het digitale vrijgaveproces Mercateo ApproveNow.
  • Persfoto_CEMEX-Duitsland
  • Mercateo Nederland B.V.
  • http://www.mercateo.nl
  • pers@mercateo.nl

Meer dan 300 CEMEX-medewerkers in Duitsland, werkzaam in de administratie en productie, dekken hun inkoopbehoeften nu via Europa ’s toonaangevende inkoopplatform. Een breed scala aan producten wordt gewaarborgd door het koppelen van CEMEX-raamcontractleveranciers en fabrikanten aan het omvattende Mercateo assortiment van meer dan 9 miljoen artikelen.

Mercateo in plaats van SAP

Het inkoopmanagement van CEMEX heeft besloten niet te kiezen voor een integratie met het bestaande SAP systeem. Dit om de systeemcomplexiteit te verlagen en in de toekomst flexibiliteit te waarborgen. Thorsten van de Sand, procurement manager bij CEMEX Duitsland: “Vanwege onze complexe SAP structuur hebben we voor een meer praktische standalone oplossing gekozen. Binnen twee maanden hebben wij onze eigen leveranciers op Mercateo geïntegreerd en het digitale vrijgaveproces ‘ApproveNow’ voor ongeveer 300 geautoriseerde medewerkers geïmplementeerd”.

Verdere samenwerking is gepland

CEMEX is van plan om de samenwerking met Mercateo verder uit te breiden. Thorsten van de Sand legt uit: “Mercateo neemt ons als klant serieus en reageert heel snel. Daarom willen wij Mercateo ook binnen alle andere Europese CEMEX vestigingen aanbevelen, waaronder ook Nederland”.

CEMEX werd in 1906 in Mexico opgericht en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een toonaangevend en wereldwijd opererende producent van bouwmaterialen. Het bedrijf produceert en verkoopt cement, ready-made beton en gerelateerd bouwmateriaal in meer dan 50 landen. Daarnaast levert CEMEX een pakket aan diensten en totaaloplossingen voor economisch bouwen. In 2012 bedroeg de omzet US$ 14,98 miljard en telde het bedrijf wereldwijd 44.000 werknemers. In Nederland bestaan er 5 productievestigingen.

Over Mercateo

Mercateo is hét online inkoopplatform voor de zakelijke markt in Europa. Bedrijven kiezen op www.mercateo.nl uit een steeds groeiend assortiment van ruim 680.000 artikelen. Het assortiment van www.mercateo.com omvat al meer dan 9,5 miljoen artikelen voor de Duitse markt. Het aanbod is divers en dekt binnen 12 hoofdcategorieën zowel de vraag naar algemeen zakelijke benodigdheden, zoals kantoorartikelen en ICT producten, maar het omvat ook gespecialiseerde categorieën, zoals industriële benodigdheden of elektronica.

Innovatieve functionaliteiten, waaronder de Mercateo Zoekfunctie, Mercateo BestBasket, klant-specifieke views, elektronische interfaces en het digitale vrijgaveproces Mercateo AproveNow, maken het platform tot een procurement-oplossing die de inkoopprocessen van ondernemingen efficiënter maakt. Voor het gebruik van Mercateo is geen installatie van extra software nodig. Tot het klantenbestand behoren naast kleine en middelgrote bedrijven ook internationale concerns.

Mercateo is actief in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Tsjechië, Polen, Slowakije, Hongarije, de UK en Ierland. Het bedrijf telt momenteel meer dan 300 medewerkers. De omzet bedroeg 130 miljoen euro in 2012, een stijging van 18 procent tegenover 2011.

Over Mercateo Nederland B.V.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top