zaterdag, november 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / CEO AkzoNobel viert jubileum Zweeds-Nederlands samenwerking
CEO AkzoNobel viert jubileum Zweeds-Nederlands samenwerking

CEO AkzoNobel viert jubileum Zweeds-Nederlands samenwerking

  • Internationale
  • Dit weekend vond de officiële viering plaats van het 400-jarige jubileum van de diplomatieke en handelsrelaties tussen Nederland en Zweden. Als CEO van AkzoNobel maakte Ton Büchner deel uit van het programma om het belang en de impact van de relatie tussen de twee landen te benadrukken.
  • Akzo Nobel N.V.
  • http://www.akzonobel.co
  • media.relations@akzonobel.com
  • https://www.akzonobel.com/nl/news_center/news/nieuws_persberichten/2014/ceo_akzonobel_viert_jubileum_zweeds_nederlands_samenwerking.aspx

AkzoNobel heeft een sterke relatie met beide landen. Ton Büchner ziet de solide band tussen de landen als de drijvende kracht achter de continue economische en culturele vooruitgang van Zweden en Nederland. “Er is een hele speciale band tussen Zweden en Nederland en als AkzoNobel beamen we dat graag,” zegt hij. “Het gemeenschappelijke gevoel voor ondernemerschap en samenwerking zit in de cultuur van beide landen en daar profiteren we van sinds Akzo 20 jaar geleden fuseerde met Nobel Industries.” Hij voegde daaraan toe dat Zweden en Nederland zeer belangrijke landen blijven voor AkzoNobel, met name wat betreft onderzoek, innovatie en duurzaamheid. “Wij zijn trots op het culturele erfgoed van beide landen. In Nederland gaat dit terug tot 1792 en in Zweden gaat dit zelfs terug tot 1646.”

“Wij koesteren de relatie die wij hebben met deze twee landen en hun opmerkelijke geschiedenis”, gaat Büchner verder. “De band tussen Zweden en Nederland is al vele jaren hecht en laten we ervoor zorgen dat deze succesvolle samenwerking blijft bestaan.”

Als onderdeel van de festiviteiten nam Büchner deel aan een rondetafeldiscussie met ministers en een selectie van CEO’s uit beide landen. Daarnaast mocht hij tijdens een ontmoeting met de Koning en Koningin van Zweden in het Rijksmuseum te Amsterdam de bijzondere bijdrage van AkzoNobel aan de recente renovatie van het museum toelichten.

Ter ere van het jubileum is een speciaal boek gelanceerd met daarin een hoofdstuk over AkzoNobel geschreven door voormalig Senior Vice-President van Human Resources, Olle Werner.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top