vrijdag, september 18, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / CEO FrieslandCampina: “Samenwerking met Chinezen biedt grote kansen voor Nederlandse zuivelsector”
CEO FrieslandCampina: “Samenwerking met Chinezen biedt grote kansen voor Nederlandse zuivelsector”

CEO FrieslandCampina: “Samenwerking met Chinezen biedt grote kansen voor Nederlandse zuivelsector”

  • Nederland
  • In De Keukenhof sprak Cees ’t Hart, CEO Koninklijke FrieslandCampina, namens de zuivelsector met de Chinese president Xi Jinping en zijn echtgenote Peng Liyuan, in aanwezigheid van koning Willem Alexander en koningin Máxima. Tijdens deze ontvangst informeerde ’t Hart de Chinese president over Nederlandse zuivelsector en de bijdrage die de sector denkt te kunnen leveren aan de ontwikkeling van de Chinese zuivelsector op het gebied van kwaliteit, veiligheid en productiviteit.
  • FrieslandCampina
  • http://www.frieslandcampina.com
  • mail@frieslandcampina.com
  • http://www.frieslandcampina.com/nederlands/news-and-press/news/corporate-news/2014-03-23-ceo-frieslandcampina-samenwerking-met-chinezen-biedt-grote-kansen.aspx

Cees ’t Hart, CEO FrieslandCampina en voorzitter NZO: “Als gevolg van de bevolkingsgroei en de toenemende welvaart in China zal de vraag naar zuivelproducten aanhouden. Nauwe samenwerking met Chinese melkveehouders, zuivelbedrijven en wetenschaps- en kennisinstellingen biedt grote kansen voor de Nederlandse zuivelsector op korte en lange termijn. Wat mij betreft zijn de oprichting van het Sino-Dutch Dairy Development Centre in november 2013 en de ondertekening dit weekend van de overeenkomst over investeringen in productiekwaliteit, veiligheid en duurzaamheid van de Chinese zuivelsector nog maar het begin.”

Sino-Dutch Dairy Development Centre

China is voor FrieslandCampina een belangrijke markt. Om dat te onderstrepen heeft FrieslandCampina samen met China Agricultural University (CAU) en Wageningen UR (University and Research centre) in november 2013 een overeenkomst getekend voor de oprichting van een nieuw onderzoeks- en kenniscentrum in China, het Sino-Dutch Dairy Development Centre (SDDDC). Het centrum richt zich op het verbeteren van de productiviteit, de veiligheid en het kwaliteitsniveau van de logistieke zuivelketen in China.

Nederlandse kennis op het gebied van zuivelproductie wordt gedeeld met Chinese deskundigen in de zuivelsector en experts en beleidsmakers in zuivelonderzoek en de zuivelindustrie. De overeenkomst werd getekend in het bijzijn van minister-president Mark Rutte. In het nieuwe centrum brengen de drie partijen hun kennis en ervaring samen. Het initiatief sluit bovendien aan bij het Nederlandse topsectorenbeleid en het beleid van de Chinese overheid om de samenwerking tussen wetenschappelijke instituten en het bedrijfsleven te stimuleren.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top