dinsdag, oktober 23, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Chef Watson de cognitieve inspirator in de voedingsmiddelenindustrie
Chef Watson de cognitieve inspirator in de voedingsmiddelenindustrie

Chef Watson de cognitieve inspirator in de voedingsmiddelenindustrie

  • Nederland
  • Tijdens de uitreiking van de 15e editie van de Horecava Innovation Award in Amsterdam RAI is IBM’s Chef Watson verkozen tot overall winnaar 2015. Het cognitief, zelflerend computersysteem, ontwikkeld door IBM, draagt geheel vernieuwend bij aan culinaire, creatieve en gezonde ontwikkelingen voor de voedselindustrie en de horeca.
  • image002
  • O.K. Q-linaire advies
  • nvianen.mc@xs4all.nl

De kracht van Chef Watson, zit volgens de jury, in het razendsnel analyseren van enorme hoeveelheden data, het creëeren van eindeloze combinaties met ingrediënten en het selecteren van passende gastronomische combinaties. Chef Watson is een revolutionaire innovatie voor de voedselindustrie en de horeca op wereldniveau.

Onno Kokmeijer, Executive Chef en Manager van Ciel Bleu Restaurant in Hotel Okura Amsterdam en eigenaar van O.K. Q-linaire advies kreeg van IBM Nederland B.V. de primeur om als eerste chef in Nederland met Chef Watson te testen. Kokmeijer is erg enthousiast over het systeem en ziet vooral kansen voor de ontwikkeling in de voedingsmiddelenindustrie en zorginstellingen: “De creativiteit van de kok blijft het belangrijkst, maar de mogelijkheden worden enorm uitgebreid. Al kan Watson een chef van vlees en bloed niet vervangen, een chefkok kan nooit zoveel recepten in één keer lezen.” In oktober vorig jaar is Chef Watson succesvol gelanceerd tijdens Food Valley Expo in Papendal. Onno liet zich inspireren en ging op het internationale congres op het podium de interactie met Chef Watson aan.

Watson’s support zorgt voor verbetering van de gastronomie, kwaliteit en vooral creativiteit. Dit komt overeen met Onno’s persoonlijke drijfveren. Ook gezondere voeding en het reduceren van voedselverspilling spelen een belangrijke rol. Het cognitieve Watson-brein is een aanvulling op het creatieve brein van Kokmeijer en heeft tot originele smaaksensaties geleid. Voor Kokmeijer zijn passie en enthousiasme de sleutelwoorden bij culinair adviesbureau O.K. Q-linair, die hij graag toepast in het enorme gastronomische speelveld met Chef Watson.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top