woensdag, november 22, 2017
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Chefkok Joris Bijdendijk herontdekt gerechten tsarenhof
Chefkok Joris Bijdendijk herontdekt gerechten tsarenhof

Chefkok Joris Bijdendijk herontdekt gerechten tsarenhof

  • Nederland
  • Op verzoek van de Hermitage Amsterdam heeft Joris Bijdendijk, Executive Chef van Restaurant Bridges in hotel The Grand, zich laten inspireren door de producten en dinerstijl uit de tsarentijd. Hij gaf een eigentijdse twist aan menu’s die in de negentiende en vroege twintigste eeuw werden geserveerd op officiële diners aan het tsarenhof. Het resultaat is een speciaal menu van acht gerechten, variërend van beekforel gebakken op brioche met knolselderij, oester, amandel en saus van wilde groene kruiden, tot aardbeienyoghurt crémeux met meringue, verse amandelen en consommé van verveine met viooltjes.
  • image001 (1)
  • Hermitage Amsterdam
  • http://hermitage.nl
  • pressoffice@hermitage.nl

De recepten worden gebundeld in een katern dat apart wordt geleverd bij de catalogus van de tentoonstelling Dining with the Tsars. Breekbare schoonheid uit de Hermitage. De tentoonstelling opent op zaterdag 6 september. Het menu wordt tijdens de tentoonstelling exclusief geserveerd in restaurant Bridges. Met een speciaal arrangement biedt de Hermitage Amsterdam haar bezoekers de gelegenheid op keizerlijke wijze te dineren en de etiquette en het culinaire genieten van toentertijd te ervaren.

Dining with the Tsars. Breekbare schoonheid uit de Hermitage.

6 september – 1 maart 2015
Acht pronkserviezen, afkomstig van toonaangevende fabrieken als Meissen, Wedgwood, Sèvres en Gardner, speelden een glansrol in de spectaculaire bal- en banketcultuur waar de Russische tsaren om bekend stonden. Maar liefst 1.034 serviesonderdelen en tafeldecoraties, opgesteld op authentiek gedekte tafels, tonen de betoverende grandeur van de diners en feesten in het Winterpaleis in St.-Petersburg. In deze jubileumtentoonstelling van de Hermitage Amsterdam wanen bezoekers zich te gast, alsof ze in bezit zijn van een keizerlijke uitnodiging, de trappen van het Winterpaleis bestijgen, de etiquetteregels leren, zich opmaken voor het officiële bezoek. Vervolgens maken zij hun entree in de grote zaal waar de serviezen feestelijk staan opgesteld…

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top