donderdag, november 26, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / China sluit zich aan bij de internationale inspanningen om belastingontduiking te beëindigen
China sluit zich aan bij de internationale inspanningen om belastingontduiking te beëindigen

China sluit zich aan bij de internationale inspanningen om belastingontduiking te beëindigen

  • Europa
  • 27/08/2013 - China ondertekende het Multilateraal Verdrag inzake wederzijdse administratieve bijstand in belastingzaken tijdens een ceremonie vandaag op de OESO. Alle G20-landen hebben nu voldaan aan de toezegging dat ze die op de Top van Cannes G20 bij het verdrag en stap naar automatische uitwisseling van informatie als de nieuwe, wereldwijde standaard te ondertekenen.
  • Organisation for Economic Co-Operation and Development
  • http://www.oecd.org
  • news.contact@oecd.org
  • http://www.oecd.org/newsroom/china-joins-international-efforts-to-end-tax-evasion.htm

Belastingautoriteiten wereldwijd zijn zich van bilaterale naar multilaterale samenwerking en van de uitwisseling van informatie op verzoek aan de automatische uitwisseling van informatie. Het verdrag biedt een uitgebreid multilateraal kader voor een dergelijke samenwerking en een aanvulling op andere initiatieven, zoals de gestandaardiseerde multilaterale automatische uitwisseling model wordt ontwikkeld door de OESO en de G20-partners.

“De ondertekening vandaag is zowel tijdig en belangrijk”, zegt OESO-secretaris-generaal Angel Gurría ‘, zoals de G20 automatische uitwisseling van informatie als de nieuwe wereldwijde standaard heeft onderschreven. Dit verdrag bepaalt het ideale instrument om snel te implementeren automatische uitwisseling, en om dat te doen met een breed scala van partners. Dit vormt ook een belangrijke stap in de versterking van de samenwerking tussen China en de OESO.”

Het Verdrag voorziet ook in spontane uitwisseling van informatie, gelijktijdige belastingcontroles en ondersteuning bij de inning. Een waardevol instrument voor overheden om offshore-belastingontduiking te bestrijden, het verdrag zorgt ook voor de naleving van nationale belastingwetgeving en respecteert de rechten van belastingbetalers door het beschermen van de vertrouwelijkheid van de uitgewisselde informatie. Fiscale samenwerking en de naleving van cruciaal belang zijn voor alle landen en burgers – en niet alleen in tijden van een krappe fiscale en budgettaire milieu.

De G20 heeft zich altijd achter het verdrag. Op hun laatste bijeenkomst van de G20 ministers van Financiën en de centrale banken verklaarde, “Wij roepen alle landen op om het multilaterale Verdrag inzake wederzijdse administratieve bijstand in belastingzaken te sluiten zonder verdere vertraging”. De OESO, China en andere G20-landen werken samen aan de operationele platform voor de nieuwe single wereldwijde standaard voor automatische uitwisseling van informatie die door de G20 onderschreven ontwikkelen.

De 56 ondertekenaars van het Verdrag zijn: Albanië, Argentinië, Australië, Oostenrijk, Azerbeidzjan, België, Belize, Brazilië, Canada, Colombia, Costa Rica, China, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Georgië, Duitsland, Ghana, Griekenland, Guatemala, IJsland, India, Indonesië, Ierland, Italië, Japan, Korea, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Mexico, Moldavië, Marokko, Nederland, Nieuw-Zeeland, Nigeria, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Russische Federatie, Saudi-Arabië, Singapore, Slowakije, Slovenië, Zuid-Afrika, Spanje, Zweden, Tunesië, Turkije, Oekraïne, Verenigd Koninkrijk, en de Verenigde Staten.

Voor meer informatie, dienen journalisten contact opnemen met Pascal Saint-Amans , directeur van het Centrum van de OESO voor Fiscaal Beleid en Administratie (CTPA) op + 33 6 26 30 49 23 of Grace Perez-Navarro , adjunct-directeur van de CTPA op +33 1 45 24 18 80.

Om de foto’s van de ceremonie te bekijken zie: http://www.flickr.com/photos/oecd/sets/72157635249699105/.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top