donderdag, december 2, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / China Southern Airlines en KLM vieren 10 jaar samenwerking
China Southern Airlines en KLM vieren 10 jaar samenwerking

China Southern Airlines en KLM vieren 10 jaar samenwerking

  • Internationale
  • Nu vieren KLM en China Southern Airlines het tienjarig bestaan van hun samenwerkingsverband. Tan Wangeng, president-directeur van China Southern Airlines, was in Amsterdam, waar hij president-directeur Pieter Elbers van KLM ontmoette om de succesvolle intensieve samenwerking tussen de maatschappijen te bespreken en te vieren. De samenwerking begon in 2006 met vluchten tussen Amsterdam en Beijing.
  • KLM
  • info@klm.com

Sinds de eerste stappen op weg naar de samenwerking in 1996 is het samenwerkingsverband tussen de twee bedrijven uitgebreid met onder andere codesharing, frequent flyer programma’s en, 10 jaar geleden, de invoering van een intensieve samenwerking, waarbij kosten en opbrengsten op de route Amsterdam-Beijing werden gedeeld.

Naarmate de samenwerking verder groeide, werden er nieuwe routes toegevoegd, waaronder Guangzhou-Amsterdam, Chengdu-Amsterdam, Hangzhou-Amsterdam, Xiamen-Amsterdam en Guangzhou-Londen. In maart 2015 kwam Xiamen Airlines, een dochtermaatschappij van China Southern Airlines, het samenwerkingsverband versterken.

Vluchten naar Groot-China

Vandaag de dag verzorgen KLM en China Southern Airlines, met inbegrip van Xiamen Airlines, samen 8 rechtstreekse verbindingen tussen Amsterdam en de regio Groot-China, met 60 wekelijkse vluchten. Hiermee is Amsterdam de gateway naar China en Europa en, voor Chinese reizigers, naar de wereld.

In 2006 vervoerden KLM en China Southern maar liefst 285.000 passagiers via hun eerste gezamenlijk uitgevoerde verbinding tussen Amsterdam en Beijing. Nu, 10 jaar later, vervoeren de maatschappijen samen bijna 900.000 passagiers op hun routes van en naar China.

China Southern Airlines en KLM blijven hun samenwerking op andere gebieden intensiveren. Zo tekende KLM onlangs een motoronderhoudscontract met Xiamen Airlines. Ook bundelden KLM en China Southern Airlines hun krachten met Chinese en Nederlandse luchtverkeersleiders en het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) om kennis uit te wisselen en zo manieren te vinden om vertragingen te verminderen en te voorkomen.

Daarnaast voeren de partijen besprekingen met Air France, waarmee China Southern ook al meer dan 5 jaar nauw samenwerkt, over de mogelijkheid om Air France en de verbinding Parijs-Guangzhou te betrekken in een samenwerkingsverband tussen de 4 partijen. Andere mogelijkheden tot samenwerking op het gebied van Cargo, Engineering & Maintenance en E-Commerce worden nader onderzocht.

Over Content Editor N

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top