vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Cinemini: films en spel voor de allerkleinsten in EYE
Cinemini: films en spel voor de allerkleinsten in EYE

Cinemini: films en spel voor de allerkleinsten in EYE

  • Nederland
  • Speciaal voor peuters, kleuters en hun ouders opent EYE de Cinemini. Voor kinderen van 2 tot 6 jaar is er elke zondagochtend film en aansluitend spel met licht en schaduw in kleine tenthuisjes. In de Cinemini-zaal kunnen kinderen veilig rondlopen. Films worden met gedimd licht vertoond en het geluid staat niet te hard. De kinderen worden begeleid bij het spel. Ouders kunnen onder het genot van een kop koffie meekijken.
  • image003
  • EYE
  • https://www.eyefilm.nl
  • info@eyefilm.nl

Cinemini, vanaf 8 maart 2015 in EYE, IJpromenade 1, Amsterdam, eyefilm.nl/cinemini

Kinderen van 2 tot 6 jaar beleven hun eerste bioscoopbezoek in de mooiste en intiemste filmzaal van EYE. In de Cinemini-zaal vertoont EYE elke zondag van 10:30-11:00 bijzondere korte (animatie)films, vaak uit de rijke collectie van EYE. Voorafgaand aan de film is er een korte inleiding door de Taartrovers. In maart begint de Cinemini met Mèh en Bèh krijgen bezoek en de prijswinnende animatiefilm Konijn en hert. Elke twee weken staat er een andere film op het programma.

Spelen met licht en schaduw

Na de film spelen de kinderen verder met licht en schaduw in kleine tentjes en op een grote lichtbak onder leiding van de Taartrovers. In dit kleine lichtlandschap onderzoeken ze hoe licht schaduwbeelden creëert. Waar komt het beeld vandaan, hoe verdwijnt het in het niets, wordt het groter of kleiner, of krijgt het een andere vorm? En welke verhalen kunnen ze er mee spelen? Wat zien ze in de vormen? Voor volwassenen is schaduw iets vanzelfsprekends, voor kinderen is het misschien wel een tovenaar die van de volwassenen lange reuzen maakt.

Toegangsprijs en bereikbaarheid

De toegangsprijs is €7,50 voor kinderen inclusief limonade. Ouders, grootouders en verzorgers betalen €5,00 p.p. EYE is goed bereikbaar met de gratis pont vanaf station Amsterdam Centraal. Goede parkeergelegenheid op loopafstand (2 euro per uur).
In EYE bar-restaurant is koffie, thee, ontbijt of lunch te koop.

Filmbeschrijvingen

Konijn en Hert, Péter Vácz, 16 min, Hongarije, 2013
Konijn en Hert zijn erg verschillend, maar al jaren dikke vrienden. Hert heeft een grote droom: hij wil de formule vinden om de derde dimensie in hun getekende wereld te brengen.

Mèh en Bèh krijgen bezoek, Anna Erlandsson/Staffan Erlandsson, 9 min, Zweden, 2009

Mèh en Bèh zijn twee stoere schapen. Samen zijn ze aan het werk in de tuin om alle herfstbladeren op te ruimen. Dan horen ze plotseling gemiauw. Hoog in de boom in hun tuin zit een kat die er niet meer uit durft. Mèh en Bèh bedenken van alles om de kat te helpen maar hij blijft zitten waar hij zit… Mèh en Bèh is een animatiefilm gebaseerd op de Zweedse kinderboeken.

Cinemini is een project van de Taartrovers en EYE.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top