dinsdag, februari 25, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Coare Group maakt van oude margarinefabriek een Innovatiefabriek
Coare Group maakt van oude margarinefabriek een Innovatiefabriek

Coare Group maakt van oude margarinefabriek een Innovatiefabriek

  • Nederland
  • Een voormalige margarinefabriek in Zoetermeer wordt door de Coare Group uit Amsterdam verbouwd tot een Innovatiefabriek voor onderwijs en ondernemers.
  • Coare Group
  • http://www.coare-group.com
  • info@coare-group.com

De Coare Group (ontwerp en realisatie van inspirerende werkomgevingen) hoopt de transformatie in november gereed te hebben. Het werk gebeurt in opdracht van eigenaar Dalhem Realty IV, die als huurders diverse ICT-bedrijven en de Academie voor ICT en Media van de Haagse Hogeschool wist te enthousiasmeren.

De in de jaren 60 van de vorige eeuw gebouwde fabriek produceerde het bekende margarinemerk Leeuwenzegel. Na het beëindigen van de productie is het pand eind jaren 90 verworven door Dalhem en werden de kantoor- en bedrijfsruimtes verhuurd. Mede vanwege de vastgoedcrisis en een grotere kans op leegstand verzette Dalhem de bakens. Op basis van een uitstekende samenwerking met de gemeente Zoetermeer, de Haagse Hogeschool en het bedrijfsleven is gekozen voor een vernieuwend concept: de Innovatiefabriek. Circa 400 studenten en (ICT)bedrijven worden onder één dak gevestigd en vormen een community waarin kennis en ervaring snel en flexibel worden uitgewisseld.

De Coare Group maakte het ontwerp voor de Innovatiefabriek en kreeg tevens de opdracht voor de realisatie van circa 4000 vierkante meter. Het pand biedt in totaal 10.000 vierkante meter ruimte voor innovatieve activiteiten op het gebied van ondernemen en onderwijs en zal stapsgewijs worden herontwikkeld. Ook is nog eens 8.000 vierkante meter aan andersoortige ruimtes (hallen, opslag, enz) beschikbaar.

Volgens een woordvoerder van Dalhem is mede voor de Coare Group gekozen omdat die het project in een uitzonderlijk korte tijd en binnen een gegarandeerd budget realiseert: “Op basis van hun pragmatische aanpak kan snel worden geschakeld. De wensen van alle partijen zijn verwerkt in een aansprekend ontwerp dat recht doet aan het bijzondere karakter van het pand.” Kenmerkende elementen als bijvoorbeeld oude olievaten blijven op een in het oog springende manier in het gebouw gehandhaafd en verwijzen naar het verleden als margarinefabriek.

De Coare Group realiseert in de Innovatiefabriek onder meer een grand café, auditorium, expertise- en onderzoekscentrum, flexplekken en vergaderruimtes. Volgens Aldo Meijer van de Coare Group is sprake van een uitdagende en innovatieve leer- en werkomgeving: “Een oud gebouw dat vanuit een oogpunt van vastgoed problemen had kunnen opleveren, wordt dankzij een goede samenwerking tussen overheid, onderwijs en ondernemers omgetoverd in een pand met veel potentie. Met als bepalende factoren de uitwisseling van kennis en ideeën tussen studenten en ondernemers. De essentie van ons ontwerp is dat zij elkaar voortdurend ontmoeten en aanvullen.”

Coare Group telt 24 medewerkers en maakt gebruik van een breed netwerk aan flexibel in te schakelen specialisten. Het bedrijf is gevestigd in de Noorder Gasfabriek in Amsterdam-Noord. De omzet zal in 2013 naar verwachting uitkomen op 30 miljoen euro. Het bedrijf maakt een periode van sterke aanhoudende groei door. Het succes valt volgens de Coare Group mede te verklaren door een strikte manier van werken. Zij fungeert bij projecten als bouwpastoor die budget en planning bewaakt. Opdrachtgevers krijgen daardoor niet te maken met afzonderlijke consultants, facility-managers, werkstijladviseurs, architecten, arbo- en ict-specialisten of duurzaamheidsdeskundigen.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top