vrijdag, oktober 30, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Coca-Cola life komt naar België
Coca-Cola life komt naar België

Coca-Cola life komt naar België

  • Belgie
  • Coca-Cola life heeft een derde minder suiker en calorieën dan de gemiddelde suikerhoudende cola dankzij stevia-extract
  • CCL_MrGreen_landscape_210x297-NL-wpcf_225x145
  • Coca-Cola Enterprises Belgium
  • https://cocacolabelgium.be
  • brusselsreceptiondesk@eur.ko.com
  • https://cocacolabelgium.be/persberichten/coca-cola-life-komt-belgie/

Coca-Cola life, de eerste Coca-Cola met minder calorieën en uitsluitend zoetstoffen van natuurlijke oorsprong, wordt in januari 2015 gelanceerd in België. Coca-Cola life is gezoet met een mix van zoetstoffen uit stevia (steviolglycosiden) en suiker, maar met een derde minder suiker en calorieën dan de gemiddelde suikerhoudende cola*. Acht jaar na Coca-Cola Zero wordt het aanbod dus opnieuw verbreed, ‘zodat iedereen een bewuste keuze kan maken, die past bij een evenwichtige levensstijl.’ Deze nieuwe Coca-Colavariant werd in 2013 in Chili en Argentinië geïntroduceerd en is sinds september van dit jaar voor het eerst verkrijgbaar in Europa.

Coca-Cola life is de grootste lancering in het gamma sinds Coca-Cola Zero in 2006. Coca-Cola life bevat 33% minder suiker en calorieën dan een gewone cola*, dankzij een mix van suiker en stevia-extract. Een 330 ml blikje Coca-Cola life bevat 89 calorieën (tegenover 139 calorieën voor Coca-Cola) en zal met zijn opvallende groene label een volwaardige plaats krijgen naast Coca-Cola, Coca-Cola Zero en Coca-Cola light.

Meer keuze dankzij innovatie

Coca-Cola life komt er uiteraard niet zomaar. Het is een doordachte assortimentsuitbreiding waarbij veranderende trends en consumentengedrag centraal staan, net als het streven van Coca-Cola om meer mensen aan te zetten tot een evenwichtige levensstijl.

Guy Wollaert, SVP Chief Technical & Innovation Officer van The Coca-Cola Company legt uit: “Het gaat erom te kunnen kiezen wat voor jou belangrijk is. Wil je geen suiker en geen calorieën, of vind je vooral ingrediënten van natuurlijke oorsprong belangrijk? Of blijf je trouw aan de originele Coca-Cola? Consumenten zijn steeds meer bezig met hun levensstijl en voeding, en willen dus een bewuste keuze kunnen maken. Coca-Cola life is een perfecte aanvulling op het bestaande gamma, dankzij de combinatie van stevia-extract en suiker, maar mét de vertrouwde smaak van de bekendste drank ter wereld.”

De grootste innovatie ligt in de gebruikte zoetstof, afkomstig van de steviaplant. Deze calorievrije zoetstof van natuurlijke oorsprong wordt momenteel ook al gebruikt in de Coca-Colamerken Nestea, Sprite en FÏNLEY op de Belgische markt. Guy Wollaert: “Stevia wordt al eeuwen gebruikt als zoetstof, en heeft 200 keer meer zoetkracht dan suiker. In een evenwichtige balans met suiker moet je ook op het vlak van smaak geen toegevingen doen”.

Een evenwichtige levensstijl

De lancering van Coca-Cola life past ook in het ambitieuze streven van Coca-Cola om mensen te helpen kiezen voor een evenwichtige levensstijl. “Coca-Cola heeft een globaal bereik en wil zijn verantwoordelijkheid opnemen om een bijdrage te leveren tot een evenwichtige en gezonde levensstijl. In Europa hebben we de ambitie om tegen 2020 10 miljoen Europeanen – dat is driemaal zoveel als nu – meer en vaker te laten bewegen, ieder op zijn of haar manier. Hiertoe willen we blijven inspireren via onze merkencampagnes en nog meer investeren in beweegprogramma’s zoals Mission Olympic in België. Daarnaast breiden we ons aanbod aan dranken met minder calorieën verder uit. Hierin heeft de komst van Coca-Cola life met zijn lager suikergehalte en dus minder calorieën zijn plaats.”

* 33% minder calorieën vergeleken met het gemiddelde van de gesuikerde cola’s in de Benelux, door een vermindering van de suikers met 33%, dankzij zoetstoffen uit stevia.

In België wordt 43% van het totale verkoopvolume van Coca-Cola gerealiseerd met dranken zonder suiker en zonder calorieën. Over de laatste 5 jaar werd de totale ‘calorie-voetafdruk’ in België verminderd met 9%.

Lokale productie

70% van de Coca-Colaproducten die in België worden verkocht, wordt in onze Belgische productievestigingen gemaakt. Voor Coca-Cola life zal dit ook zo zijn en wordt er lokaal geproduceerd in Antwerpen, Gent en Duinkerke.

Coca-Cola life zal beschikbaar zijn vanaf eind januari 2015 in een 20 cl glazen fles, 330 ml blik, 500 ml pet-fles, 1,5 l pet-fles, 6 x 330 ml blik multipack, 6 x 500 ml pet-fles multipack en 4 x 1,5 l pet-fles multipack.

Voor meer informatie: contacteer de afdeling mediarelaties van Coca-Cola België op +32 2 559 28 77 of per mail naar agerth@coca-cola.com.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top