dinsdag, september 25, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / Coders Co. wint hackaton Omgevingswet gemeente Amsterdam
Coders Co. wint hackaton Omgevingswet gemeente Amsterdam

Coders Co. wint hackaton Omgevingswet gemeente Amsterdam

  • Internationale
  • Slim algoritme maakt lastige vergunningsaanvraag simpel voor burgers en ondernemers
  • Coders Co.
  • info@codersco.com

Coders Co., het vooraanstaande data scientists team, heeft de hackaton Omgevingswet gewonnen. Na de Eneco Data Challenge en WHAT datathon is het de derde overwinning op rij dit jaar voor de Amsterdamse ‘data crunchers’.

De Slimme Aanvraag. Vandaag.
Het winnende team programmeerde “De Slimme Aanvraag. Vandaag.” Een direct te implementeren uitbreiding op het bestaande digitale Omgevingsloket. Dat is de plek waar burgers en ondernemers online vergunningen aanvragen voor aanpassingen aan de openbare ruimte. Bijvoorbeeld voor een dakkapel of een nieuw bedrijfspand.

Simpele en praktische oplossing
De toepassing van Coders Co. geeft aanvragers automatisch relevante tips voor antwoorden. Het algoritme berekent razendsnel welke eerdere aanvraag het meest overeenkomt met de nieuwe aanvraag en geeft op basis daarvan passende antwoordsuggesties. Dit gebeurt met de techniek van document clustering. De toepassing maakt het invullen van een aanvraag voor burgers en ondernemers stukken eenvoudiger.

In 2 maanden een volledige toepassing
Tijdens de hackaton maakte Coders Co. een werkend prototype. De gemeente kan in principe morgen starten met de implementatie en heeft dan binnen 2 maanden een volledig werkende toepassing. Het was goed voor de overwinning.
In november mag Coders Co daarom de oplossing presenteren aan de Kopgroep Omgevingswet, waarna integratie met het huidige digitale loket snel kan volgen.

Hackaton in kader van nieuwe Omgevingswet
De gemeente Amsterdam organiseerde de hackaton vanwege de Omgevingswet die per 1 juli 2019 van kracht wordt. Deze nieuwe wet bundelt de regels en wetten voor ruimte, wonen, infrastructuur en milieu om het geheel flink te vereenvoudigen. Een toegankelijk digitaal informatie- en aanvraagplatform hoort daarbij.

Over Coders Co.
Coders Co. is een vooraanstaand team van data scientists dat in 2013 is gestart uit passie voor programmeren. Het hele team heeft een PhD in Computer Science en beschikt over jarenlange ervaring in de software-industrie. Zoals het programmeren van embedded systemen, hacken van besturingssystemen en uiteenlopende intelligente web-en mobiele toepassingen. Klanten zijn onder meer: PGGM (Nederlands Pensioenfonds) en INTAGE (een groot marktonderzoeksbureau in Japan).

NOOT VOOR DE REDACTIE
Voor meer informatie, illustratiemateriaal etc. kunt u contact opnemen met

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top