vrijdag, december 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Combat trackers mariniers zoeken naar ontsnapte gedetineerden Curaçao
Combat trackers mariniers zoeken naar ontsnapte gedetineerden Curaçao

Combat trackers mariniers zoeken naar ontsnapte gedetineerden Curaçao

  • Nederland
  • Gisteren zijn enkele gedetineerden uit de SDKK-gevangenis in Willemstad, Curaçao ontsnapt. De mannen overmeesterden een bewaker, pakten zijn dienstwapen af en braken uit. Aan de intensieve zoektocht naar de gedetineerden helpen 5 combat trackers van het Korps Mariniers mee.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/05/15/combat-trackers-korps-mariniers-helpen-bij-zoektocht-naar-ontsnapte-gedetineerden-curacao

De combat trackers zijn gespecialiseerd in het lezen van het terrein. Dat doen zij enkel met hun ogen. “Wanneer een groep mannen bijvoorbeeld over een muur is gesprongen, kunnen wij in de omgewoelde aarde zien hoeveel het er zijn, wat voor soort schoeisel zij dragen en welke kant ze daarna zijn opgegaan”, vertelt de groepsleider van de combat trackers. “Ook verder tijdens hun vlucht kunnen wij hen volgen door afgebroken takken, druppels bloed in het stof of stukjes kleding die achterblijven te spotten. Vluchtelingen laten altijd sporen na en wij zijn gespecialiseerd in die te vinden en te volgen.”

Resultaten

Op Curaçao worden de combat trackers voor de eerste keer ingezet tijdens een zoektocht. In Nederland is al meerdere malen gebruik gemaakt van de deskundigheid van deze professionele spoorzoekers. In verschillende zaken hebben zij de politie geholpen met het compleet maken of het uitsluiten van bepaalde scenario’s bij het oplossen van een zaak. “Bijvoorbeeld in de zaak van het vermoorde meisje Farida Zargar, waarbij onze inzet uiteindelijk heeft geleid tot het vinden van een aantal persoonlijke voorwerpen van het meisje”, aldus de groepsleider.

In volle gang

De zoektocht op Curacao is op dit moment nog in volle gang. De politie zet alle middelen in om de ontsnapte gedetineerden te vinden. De combat trackers proberen hun vluchtweg in kaart te brengen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top