zondag, november 18, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Connexxion: 60-jarige buslijn 140 viert 1 maart feest
Connexxion: 60-jarige buslijn 140 viert 1 maart feest

Connexxion: 60-jarige buslijn 140 viert 1 maart feest

  • Nederland
  • Buslijn 140 van Connexxion bestaat zaterdag 1 maart precies 60 jaar. Om dat te vieren trakteert Connexxion iedereen op een (gratis) ritje met twee bussen uit de jaren zestig op een deel van de huidige route van lijn 140.
  • Buslijn140_maarsekroon_kl(1)
  • Connexxion
  • http://www.connexxion.com
  • klantenservice@connexxion.nl
  • http://www.connexxion.com/nieuws_pers/396/60-jarige_buslijn_140_viert_1_maart_feest/3252/

Het gaat om het traject tussen Hoofddorp NS en Haarlem CS. Deze ‘bejaarde’ bussen die vroeger ook daadwerkelijk op deze lijn hebben gereden, doen tussen 11.00 uur en 15.00 uur alle haltes op het traject aan.

Toen in 1954 de snelweg A2 werd geopend, had Maarse & Kroon een vergunning voor personenvervoer per bus om haar lijn Haarlem-Aalsmeer-Uithoorn via de nieuwe A2 door te trekken naar Utrecht. Deze buslijn Haarlem-Utrecht is jarenlang de belangrijkste lijn van het bedrijf geweest. Dat bleef ook zo nadat Maarse & Kroon in 1974 met de NBM fuseerde tot ‘Centraal Nederland’. Daar werd de dienst uitgevoerd onder lijnnummer 140.

Zaterdag zal wethouder Cees Loggen (Verkeer en Vervoer) van de gemeente Haarlemmermeer rond 11:00uur bij de halte van lijn 140 op het Burgemeester Van Stamplein in Hoofddorp de aftrap verzorgen voor een feestelijke dag. Ook zal oud buschauffeur Piet Jonkers aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en mooie anekdotes te vertellen.

Connexxion trakteert op wat lekkers en laat alle reizigers de hele dag op alle ritten van de normale dienstregeling van lijn 140 gratis reizen. U hoeft dus niet in- en uit te checken of een kaartje te kopen.

De twee historische bussen worden ter beschikking gesteld door de Stichting Veteraan Autobussen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top