vrijdag, juli 10, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Connexxion: Amsterdamse ouderen voortaan met elektrische taxi
Connexxion: Amsterdamse ouderen voortaan met elektrische taxi

Connexxion: Amsterdamse ouderen voortaan met elektrische taxi

  • Nederland
  • Connexxion gaat vanaf maandag met honderd Nissans e-NV200 Evalia rijden binnen het Aanvullend Openbaar Vervoer (AOV) in de hoofdstad. Nergens in Nederland worden voor dit soort taxivervoer zo veel elektrische taxi’s ingezet.
  • Connexxion
  • http://www.connexxion.com
  • klantenservice@connexxion.nl
  • http://www.connexxion.com/nieuws_pers/396/amsterdamse_ouderen_voortaan_met_elektrische_taxi/3672/

Het AOV is Aanvullen Openbaar Vervoer voor Amsterdamse 75-plussers en mensen met een beperking voor wie reizen met OV niet of nauwelijks mogelijk is. In dit van deur-tot-deur taxivervoer wordt samen gereisd en het is bedoeld voor sociale en recreatieve doeleinden. Dagelijks maakt Connexxion voor dit vervoer in Amsterdam zo’n 2800 tot 2900 ritten.

Schoner vervoer

Vanaf maandag worden ongeveer 900 ritten per dag elektrisch gereden. Door de elektrische taxi’s wordt de uitstoot van CO2 op jaarbasis met 417 ton verminderd. Ook de hoeveelheid fijnstof wordt zeer aanzienlijk teruggedrongen. Daarmee wordt een grote bijdrage geleverd aan een schoner milieu en dus een grotere leefbaarheid in de stad. Bovendien betekent het een besparing van 200.000 liter brandstof per jaar.

Commercieel directeur van Connexxion Eric van Eijndhoven is enthousiast: ‘De inzet van deze honderd emissieloze taxi’s in Amsterdam is weer een zeer belangrijke stap in de realisatie van Connexxion’s ambitie om de duurzaamste vervoerder van Nederland te zijn. De uitstoot van CO2, en NOx wordt door de inzet van deze elektrische voertuigen met 38% procent teruggedrongen. Wij zijn trots dit in Amsterdam te kunnen doen en investeren zelf stevig in de realisatie hiervan.’

Herkenbaar voor de reiziger

Reizigers treffen weliswaar een ander voertuig aan, maar aan de buitenkant blijft de herkenbare stijl zichtbaar. Daarbij ervaart de reiziger straks een praktisch geluidloze rit. De voertuigen zijn geschikt voor vier passagiers.

Proef van een jaar

De Nissans e-NV200 worden in eerste instantie voor een jaar ingezet. Tijdens de proef wordt onderzocht of de actieradius en de oplaadtijd gedurende het hele jaar en onder alle weers- en verkeersomstandigheden voldoende zijn voor dit type vervoer. De wagens worden opgeladen op de eigen terrein van Connexxion. Chauffeurs volgen momenteel een speciale cursus om zo efficiënt mogelijk met het voertuig te rijden.

Amsterdam Duurzaam

‘Steeds meer bedrijven stappen met indrukwekkende aantallen voertuigen over op elektrisch vervoer.’ aldus Abdeluheb Choho, wethouder Duurzaamheid Amsterdam. ‘Het Aanvullend Openbaar Vervoer zorgt ervoor dat iedereen zich in heel Amsterdam kan verplaatsen en vanaf nu door Connexxion ook voor een flink deel uitstootvrij. Investeringen en initiatieven die zorgen voor een schonere lucht voor alle Amsterdammers kan de stad alleen maar toejuichen. Door deze keuze van Connexxion heeft Amsterdam er weer een vooruitstrevende partij bij die het elektrische koploperschap van de stad bevestigt.’

Amsterdam wil haar koploperpositie op het gebied van elektrisch rijden behouden en streeft naar zoveel mogelijk uitstootvrij verkeer in 2025. De stad neemt een voorbeeld aan Amsterdammers en bedrijven die laten zien dat duurzaamheid financieel en maatschappelijk loont. Kijk voor meer informatie op: www.amsterdam.nl/duurzaam.

Nissan e-NV200

De Nissan e-NV200 is de tweede volledig elektrisch aangedreven auto die Nissan aanbiedt en is naast de Evalia ook beschikbaar als licht bestelwagen. Het voertuig deelt zijn aandrijflijn met de Nissan LEAF, ‘s werelds bestverkochte elektrische auto, waarvan er wereldwijd al meer dan 130.000 zijn verkocht.

Met de volledig elektrische e-NV200 introduceert Nissan niet alleen de bekroonde emissievrije aandrijftechniek op de bedrijfsautomarkt, maar biedt het ook een praktisch alternatief voor dieselvoertuigen. Dit is de toekomst van stedelijke mobiliteit. De Nissan e-NV200 biedt emissievrije mobiliteit voor taxibedrijven en andere ondernemingen. Dat heeft een positief effect op de luchtkwaliteit in steden.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top