zondag, november 18, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Connexxion: Behoud van de OV-studentenkaart
Connexxion: Behoud van de OV-studentenkaart

Connexxion: Behoud van de OV-studentenkaart

  • Nederland
  • Vanaf 1 september 2015 verdwijnt de basisbeurs voor studenten, maar de OV-kaart blijft bestaan. Connexxion is blij met het akkoord over de invoering van het leenstelsel, waarover de Tweede Kamer op 28 mei overeenstemming bereikte.
  • Connexxion
  • http://www.connexxion.com
  • klantenservice@connexxion.nl
  • http://www.connexxion.com/nieuws_pers/396/behoud_van_de_ov-studentenkaart_/3365/

“Het is goed nieuws dat de OV-studentenkaart behouden blijft en zelfs verder wordt uitgebreid naar MBO scholieren die nog geen 18 zijn”, aldus CEO Bart Schmeink. “Zeker als je bedenkt dat we er vorig jaar nog vanuit gingen dat deze zou verdwijnen. Dit zou een enorme impact op de hele sector hebben gehad. ”

Studenten maken zo’n twintig tot dertig procent uit van de reiskilometers van het streekvervoer uit. Natuurlijk wordt er wel bezuinigd op de kaart en verliezen de streekvervoerders straks inkomsten uit de reguliere abonnementen voor MBO’ers.

Schmeink: “Dat neemt niet weg dat het behoud van de studentenkaart een succes is voor de student én voor de OV-sector. Een succes is het ook omdat alle partijen in het veld – OV-bedrijven, overheid en het onderwijs – hebben samengewerkt om tot dit resultaat te komen.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top