dinsdag, november 20, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Connexxion: Hartveilig Wonen gaat wereldwijd
Connexxion: Hartveilig Wonen gaat wereldwijd

Connexxion: Hartveilig Wonen gaat wereldwijd

  • Nederland
  • Hartveilig Wonen, het in ons land zo succesvolle systeem dat levens kan redden bij hartfalen, slaat zijn vleugels uit naar onder meer de Verenigde Staten, Canada, Azië en de rest van West-Europa.
  • Connexxion
  • http://www.connexxion.com
  • klantenservice@connexxion.nl
  • http://www.connexxion.com/nieuws_pers/396/hartveilig_wonen_gaat_wereldwijd/3668/

Hartveilig Wonen is daartoe onder de naam van Heartsafe Living – AED Alert System – een samenwerking aangegaan met Priority Dispatch Corporation (PDC), leverancier van ProQA. Dat is ’s werelds grootste leverancier van software voor 3500 meldkamers van politie, brandweer en ambulancezorg in 43 landen. Door deze samenwerking kunnen ook in vele andere landen bij een hartstilstand meer levens worden gered dan nu het geval is.

Getrainde vrijwilligers

Hartveilig Wonen is een door Witte Kruis (de grootste mobiele zorgverlener van Nederland, onderdeel van Connexxion) ontwikkeld hulpsysteem waarbij getrainde vrijwilligers snel ter plaatse kunnen zijn om iemand te reanimeren: iemand wordt onwel op een bepaalde locatie. Omstanders bellen direct 112 en de meldkamer schakelt de ambulancedienst in om naar het slachtoffer te gaan. Als het er naar uitziet, dat het om een hartstilstand gaat, alarmeert de meldkamer ambulancezorg onmiddellijk goed opgeleide vrijwilligers, die zich in de omgeving van het incident bevinden.

Zij ontvangen een sms-bericht met daarin ook de locatie van het slachtoffer en de locatie van de dichtstbijzijnde AED (automatische externe defibrillator). Deze vrijwilligers gaan naar het slachtoffer om hulp te bieden tot de ambulance er is en de professionele hulpverleners de zorg overnemen. In de praktijk blijkt dat deze vrijwilligers veelal eerder bij het slachtoffer zijn dan de ambulance. Dat is bijzonder waardevol, want bij een hartstilstand zijn juist de eerste zes minuten cruciaal om de overlevingskansen te vergroten.

Internationaal wordt het innovatieve Heartsafe Living en de samenwerking met ProQA binnenkort op verschillende locaties gepresenteerd, onder meer in april in Las Vegas. Daardoor kan internationaal worden begonnen met het opbouwen en opleiden van een groot aantal vrijwilligers die levensreddend kunnen handelen.

15.000 vrijwilligers

Hartveilig Wonen is in 2009 door Witte Kruis/Connexxion ontwikkeld in haar streven door middel van innovaties de prestaties en effectiviteit in de ambulancesector te verbeteren. Hartveilig Wonen heeft sinds de start meer dan 1500 AED’s geplaatst in 53 gemeenten.

In totaal telt Hartveilig Wonen zo’n 15.000 vrijwilligers. Afgelopen jaar verrichtten zij bijna 3200 reanimaties.

Overlevingskansen

Uit onderzoek van cardioloog dr. Ruud Koster van het AMC is gebleken dat door Hartveilig Wonen de overlevingskansen van slachtoffers zijn gestegen van 9 naar 23 procent. “Zelfs in het relatief dichtbevolkte Nederland, met internationaal gezien korte aanrijtijden van ambulances, blijkt dat vrijwilligers van Hartveilig Wonen in 65 procent van de gevallen eerder bij het incident zijn dan de ambulance.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top