vrijdag, december 6, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Connexxion: SOS Toegang opent in noodsituaties zelfstandig de slagboom
Connexxion: SOS Toegang opent in noodsituaties zelfstandig de slagboom

Connexxion: SOS Toegang opent in noodsituaties zelfstandig de slagboom

  • Nederland
  • Slagboom nog te vaak obstakel voor ambulances Bij honderden vakantieparken, campings en bedrijven staat de ambulancedienst in geval van nood letterlijk en figuurlijk voor een gesloten deur of slagboom. Dat betekent dat de hulpverlening aan een slachtoffer op een dergelijk terrein onnodige vertraging oploopt. In naar schatting vijftig procent van de gevallen is er een onwenselijk oponthoud van tussen de één en tien minuten.
  • Connexxion
  • http://www.connexxion.com
  • klantenservice@connexxion.nl
  • http://www.connexxion.com/nieuws_pers/396/sos_toegang_opent_in_noodsituaties_zelfstandig_de_slagboom/3402/

Een toenemend aantal ondernemers is zich bewust van de risico’s die zij bij calamiteiten lopen als hun toegang vergrendeld blijft en laten bij hun slagboom het systeem SOS Toegang installeren. Ambulances krijgen daardoor in een noodsituatie direct toegang tot terreinen die voorzien zijn van een slagboom, een elektronisch bediend hek of een verzinkbare paal. Witte Kruis ambulancezorg stimuleert ondernemers het nieuwe systeem te installeren om sneller ter plaatse te kunnen zijn. Alleen al dit jaar zijn – na een pilotperiode – negentig campings, vakantieparken en bedrijven een overeenkomst aangegaan met Witte Kruis, de initiatiefnemer van SOS Toegang. In totaal gaat het nu om zo’n 450 terreinen die toegankelijk zijn. Dat is echter slechts een fractie is van wat uit oogpunt van veiligheid absoluut wenselijk is.

Met SOS Toegang is het niet meer nodig dat ambulancepersoneel van sleutels of pasjes wordt voorzien of moet wachten tot een beheerder de slagboom opent. In alle meer dan honderd ambulances van Witte Kruis is een beveiligde zender ingebouwd. Bij de toegang tot het bedrijf of vakantiepark is een kleine ontvanger aangebracht. Vanuit de ambulance wordt door het intoetsen van een pincode een signaal verzonden, waardoor het hek, de slagboom of de deur automatisch open gaat. Bovendien beschikt het ambulancepersoneel over een plattegrond van de terreinen of gebouwen die is opgeslagen in het navigatiesysteem. Het ambulancepersoneel hoeft daardoor niet meer – soms moeizaam – te zoeken naar bijvoorbeeld een bungalow van waaruit het alarmnummer 112 is gebeld.

Stel, een bewoner van bungalow 47 op een vakantiepark alarmeert 112 en vertelt dat een medebewoner bewusteloos in de keuken ligt. Tot voor kort moest het ambulancepersoneel eerst wachten tot de slagboom van het terrein werd open gedaan om vervolgens uit te zoeken waar bungalow 47 staat. Met SOS Toegang is dat niet meer nodig en kan direct naar de bewuste bungalow worden gereden. Al met al scheelt dat kostbare tijd op weg naar een patiënt.

Sander de Haas, general manager van Landal Landgoed ’t Loo bij Elburg kan dat beamen. Hij heeft de voordelen in de praktijk ervaren. “Voor ons betekent een slagboom veiligheid voor onze gasten: om mensen buiten te houden, die hier niet horen. En in noodgevallen willen we ook geen risico lopen. De voordelen van SOS Toegang hebben we ondervonden, toen een van onze medewerkers een attaque kreeg. De hulpdiensten zijn dan direct, zonder vertraging, ter plaatse. Snelheid is belangrijk wanneer elke minuut telt. ”

Witte Kruis, een zelfstandig onderdeel van Connexxion, heeft SOS Toegang geïntroduceerd in al haar vijf werkgebieden: Noord- en Oost-Gelderland, Zeeland, Noord-Holland-Noord, Kennemerland en Haaglanden.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top