woensdag, maart 20, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Connexxion Taxi Services start met boordcomputer
Connexxion Taxi Services start met boordcomputer

Connexxion Taxi Services start met boordcomputer

  • Nederland
  • Euphoria Software B.V. gaat voor Connexxion Taxi Services de boordcomputer leveren, die van overheidswege voor 1 juli 2014 landelijk in alle straattaxi’s en voor contractvervoer in 2015 beschikbaar moet zijn.
  • Connexxion
  • http://www.connexxion.com
  • klantenservice@connexxion.nl
  • http://www.connexxion.com/nieuws_pers/396/_connexxion_taxi_services_start_met_boordcomputer_/3219/

De handtekening onder de samenwerking werd in december 2013 gezet. In januari gaat de inbouw gefaseerd starten om te kunnen voldoen aan de eis van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

De boordcomputer is een digitaal kastje in de taxi die elke rit en de rij- en rusttijden registreert. De papieren registratie, die chauffeurs nu nog moeten bijhouden, wordt hierdoor overbodig. Voor Connexxion betekent de boordcomputer meer inzicht in de bezetting van chauffeurs en de chauffeur is minder tijd kwijt aan administratie en gegevens kunnen eenvoudiger doorgegeven worden aan de Belastingdienst.

Marc Rozendal, directeur Regio West bij Connexxion: “De komst van de BCT zal een grote verandering voor de taxibranche gaan opleveren en Connexxion Taxi Services wil hierin voorop lopen. Als grootste in de branche volgen wij netjes de wet- en regelgeving, maar dit geldt zeker niet voor alle bedrijven in de taxibranche. Deze stap moet ertoe gaan leiden dat eindelijk een gelijk speelveld ontstaat voor eerlijke concurrentie en prijsstellingen.”

Wettelijke regeling

Volgens het ministerie van Infrastructuur en Milieu moeten alle straattaxi’s in Nederland vanaf 1 juli 2014 uitgerust zijn met de boordcomputer. De overheid wil op deze manier taxibedrijven beter kunnen controleren op het naleven van de regels.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top