vrijdag, december 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Connexxion wint openbaar vervoer voor heel Zeeland
Connexxion wint openbaar vervoer voor heel Zeeland

Connexxion wint openbaar vervoer voor heel Zeeland

  • Nederland
  • Connexxion heeft de aanbesteding van de concessie Zeeland 2014-2024 gewonnen. Daardoor blijven wij ook na 14 december voor tien jaar het openbaar vervoer in Zeeland verzorgen. Wij zijn heel erg trots dat, ondanks de concurrentie van Arriva en Syntus, de provincie Zeeland de concessie aan ons heeft gegund.
  • Connexxion
  • http://www.connexxion.com
  • klantenservice@connexxion.nl
  • http://www.connexxion.com/nieuws_pers/396/_connexxion_wint_openbaar_vervoer_voor_heel_zeeland/3322/

De provincie Zeeland kent nu nog vier concessies: Noord-Zeeland (CXX), Midden-Zeeland (CXX), Zeeuws-Vlaanderen (Veolia) en het veer Vlissingen-Breskens (Veolia). Ze worden nu, met uitzondering van de veerdienst, samengebracht binnen één concessie.

Maximale voorzieningen

Connexxion gaat naar aanleiding van de 20-procentsbezuinigingsopdracht van de provincie Zeeland terug in het aantal dienstregelingsuren. Desondanks verwachten wij de maximale voorzieningen voor de busreizigers te kunnen behouden. De provincie vult de rest aan met een flexnet. Daarbij gaat het om kleine oproep-/belbussen van halte naar halte, op uren of plaatsen dat het reguliere OV niet rijdt. Het is de bedoeling dat het flexnet volledig wordt geïntegreerd met het OV.

Tijdens de concessie wordt het vervoernetwerk verder ontwikkeld in een ontwikkelteam met provincie en gemeenten. Connexxion draagt hierin bij met kennis over OV-chipkaartontwikkeling en multimodaal vervoer.

Zeeuwse uitstraling

In totaal worden ongeveer 130 voertuigen ingezet. De OV-bussen gaan onder één Zeeuwse huisstijl rijden. Op verzoek van de provincie Zeeland worden 43 zogenaamde CNG-bussen (compressed natural gas) ingezet. Alle andere zestig reguliere OV-bussen voldoen aan de euro-6-norm.

Connexxion biedt een scala aan op maat gemaakte reisproducten, zoals reizen op rekening en reistegoedbundels, die te koop zijn in de webshop. In de bussen komen digitale kaartautomaten, opvolger van de wayfarer. Tevens krijgen alle bussen een zogenaamde pud, (ophaalautomaat voor alle chipkaartproducten). Deze komen deze in de kleine kernen. Alle bussen zijn bovendien uitgerust met gratis wifi. Zestig bussen zijn uitgerust met AED’s.

Connexxion richt een regionale verkeerscentrale in, van waaruit alle ritten en busbewegingen kunnen worden gevolgd. Daarnaast komt er een eigen regionale Klantenservice. Dit doet Connexxion vanuit één netwerkgedachte, waarin zowel het ov als het Wmo-vervoer zijn gebundeld. Deze bundeling is uniek in Nederland. Zeeland is daarbij dus ‘gidsprovincie’.

Het betreft een voorlopige gunning, de definitieve gunning wordt op 3 juni verwacht. De concessie gaat op 14 december dit jaar in. Vanaf dat moment kunnen reizigers kennismaken met de vernieuwde dienstverlening.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top