dinsdag, oktober 23, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Connexxiontop laat auto maand lang staan
Connexxiontop laat auto maand lang staan

Connexxiontop laat auto maand lang staan

  • Nederland
  • CEO Bart Schmeink en directeur Commercie Eric van Eijndhoven zijn twee van de elf Connexxiondeelnemers aan het Low Car Diet. Vanaf woensdag 10 september tot en met 10 oktober laten zij een maand lang hun privéauto’s of leasewagen staan. Zij maken dan uitsluitend gebruik van diverse duurzame alternatieven, zoals openbaar vervoer of de e-bike.
  • Connexxion
  • http://www.connexxion.com
  • klantenservice@connexxion.nl
  • http://www.connexxion.com/nieuws_pers/396/connexxiontop_laat_auto_maand_lang_staan/3472/

Low Car Diet is een initiatief van Urgenda, de actie-organisatie voor duurzaamheid en innovatie. Door hun auto te laten staan willen de deelnemers aantonen dat reizen met het openbaar vervoer of fiets schoner, ontspannender, gezonder en ook nog eens goedkoper is dan met de auto.

Naar het oordeel van Connexxion en Urgenda kan bijvoorbeeld het woon-werkverkeer zo’n twintig procent schoner. Urgenda heeft berekend, dat ongeveer 85 procent van het woon-werkverkeer met de auto wordt afgelegd, 14 procent met het openbaar vervoer en de rest met de fiets.

In totaal doen meer dan honderd bedrijven uit allerlei sectoren mee aan het Low Car Diet. De deelnemers willen niet alleen naar ‘buiten toe’ tonen dat duurzaamheid in onze samenleving een vereiste is. Ze willen ook intern een signaal afgeven: de mogelijkheden op een andere manier te reizen dan de vertrouwde, zijn verrassend groot.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top