donderdag, januari 24, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Energie & Milieu / Consument profiteert niet optimaal van lage energietarieven
Consument profiteert niet optimaal van lage energietarieven

Consument profiteert niet optimaal van lage energietarieven

  • Nederland
  • De meeste consumenten die overstappen naar een nieuwe energieleverancier profiteren niet optimaal van energietarieven, zo concludeert Energieleveranciers.nl. Autoriteit Consument & Markt (ACM) presenteerde vrijdag de ‘Trendrapportage Marktwerking en Consumentenvertrouwen in de energiemarkt’ over de tweede helft van 2015, waaruit blijkt dat slechts 9% van de consumenten die is overgestapt dat heeft gedaan via een energievergelijker. De energievergelijkers zijn overigens wel een van de belangrijkste informatiebronnen wanneer de consument op zoek gaat naar een nieuw energiecontract. De consumenten die geen gebruikmaken van een prijsvergelijker (91%) zal in veel gevallen te veel betalen.
  • http://www.nieuwsbank.nl/
  • info@nieuwsbank.nl

In het rapport van de ACM komt naar voren dat er voor het gemiddelde huishouden flinke besparingen mogelijk zijn. Het feit dat veel consumenten zich oriënteren op energievergelijkers zorgt er volgens de ACM voor dat de grootste prijsverschillen meestal te vinden zijn op energievergelijkers. Tijdens een momentopname in maart 2016 was het verschil tussen het duurste en het goedkoopste energiecontract €374,-.

Grootste groep overstappers kan meer geld besparen
91% van de overstappers stapt echter over via andere kanalen dan een energievergelijker, waaronder via de klantenservice van de energieleverancier zelf (32%), via een energiecollectief (12%) of bijvoorbeeld via een verkoper aan de deur. Daarnaast benaderen energieleveranciers hun eigen klanten ruim voor het einde van de contractperiode telefonisch met verlengingsaanbiedingen die vaak duurder zijn dan het huidige contract, al is het maar door het ontbreken van een welkomstkorting.

Het is een misvatting dat alle klanten van een energieleverancier dezelfde tarieven betalen. Energieleveranciers bieden vaak tientallen verschillende contracten aan met afwijkende tarieven en kortingen. Hierdoor is het contract dat wordt afgesloten bij bijvoorbeeld een deurverkoper vaak veel duurder dan het contract op een prijsvergelijker. De consument heeft dan namelijk niet de kans om de prijs te vergelijken met andere aanbiedingen.

Consumenten die maximaal willen profiteren van de scherpste tarieven doen er verstandig aan over te stappen via een energievergelijkingswebsite.

Over Content Editor R

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top