zaterdag, november 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Coolminds Group en Mploy slaan handen ineen
Coolminds Group en Mploy slaan handen ineen

Coolminds Group en Mploy slaan handen ineen

  • Nederland
  • Mploy is actief op het terrein van de duurzame inzetbaarheid van mensen in organisaties door het verbeteren van hun vitaliteit. De Coolminds Group uit Leeuwarden is de ontwikkelaar van het online coaching programma Youplus. Mploy en Coolminds hebben de handen ineen geslagen om organisaties zo efficient en effectief mogelijk te ondersteunen met vitaliteitsverbetering.
  • foto vierkant
  • Mploy BV
  • www.m-ploy.nl
  • info@m-ploy.nl

Mploy uit Alphen aan den Rijn is actief op het terrein van de duurzame inzetbaarheid van mensen in organisaties door het verbeteren van hun vitaliteit. Vitalere mensen werken met meer plezier, verzuimen minder en zijn productiever. Dat betekent kostenbesparing, verbetering van prestaties en een hoger rendement. Vitaliteitscoaches streven ernaar het maximale uit de mens te halen hetgeen resulteert in meer werkplezier, een hogere productiviteit en een lager ziekteverzuim. Coachen op kracht en een positieve werkidentiteit zijn hierbij belangrijke thema’s.

De Coolminds Group uit Leeuwarden is de ontwikkelaar van het online coaching programma Youplus. De Coolminds Group heeft veel ervaring met het ontwikkelen en onderhouden van programma’s op het gebied van zelfmanagement, online gedragsverandering en e-coaching. Met de ontwikkeling van Youplus vergroot de groep haar mogelijkheden op het gebied van e-health, online ziekte preventie en vitaliteit en voegt het specialistische kennis toe op het gebied van zelfmanagement.

Mploy is per 1 juni de eerste gecertificeerde partner om Youplus aan te bieden aan de Nederlandse markt. “Volgens Bram van der Velden, directeur van Mploy, is Youplus een unieke online tool waardoor vitaliteit 24/7 op de agenda van organisaties wordt gezet. Een belangrijke aanvulling op de vitaliteitsmanagement diensten van Mploy. Onno Ebbens, directeur bij Coolminds Group, vult hierbij aan dat de know how van Mploy zorgt voor een up-to-date content en zijn de vitaliteitscoaches van Mploy een belangrijke aanvulling op de online aanpak van Youplus. Coachen is immers mensenwerk daar waar het gaat om heel persoonlijke issues zoals mentale belastbaarheid. Van der Velden: “door de samenwerking tussen Mploy en Coolminds wordt vitaliteitverbetering integraal aangepakt. Geen deeloplossingen maar een totaalbenadering van zowel mentale als fysieke issues, online én offline.

44 procent van de bevolking beweegt te weinig, 33 procent slaapt slecht en 20 procent ervaart regelmatig veel stress, zomaar wat feiten. Meer dan driekwart van de bevolking zou graag iets meer aan hun gezondheid willen doen, maar het ontbreekt aan tijd, zin of een goede aanpak.

P&O en HRM afdelingen hebben met Youplus voor het eerst een uniek en compleet programma om actief aan de slag te gaan met individuele vitaliteit vraagstukken van de werknemer. Youplus is een online coaching programma, dat medewerkers via de computer, tablet of smartphone stap voor stap begeleidt op weg naar het realiseren van hun vitaliteitsdoelen. Youplus coacht op belangrijke thema’s zoals ; Verbeteren van je energie, Voeding en gewicht, Alcohol, Roken, Bewegen, Slapen, Nek en schouder en balans tussen werken en privé. Medewerkers kunnen anoniem zelf aan de slag met het verbeteren van hun vitaliteit. Via een online scan biedt Youplus deelnemers direct inzicht hoe vitaal ze zijn en wordt indien nodig één van de acht thema’s aanbevolen. Daarmee verandert de rol van de P&O of HRM afdeling. Zij hoeven immers niet zelf vast te stellen met welk programma de werknemer geholpen kan worden en bieden eenvoudigweg Youplus aan. Nadat het thema is vastgesteld kan er in kleine stapjes worden gewerkt aan het behalen van zelf vastgestelde doelen. Daarbij motiveert Youplus de deelnemer met behulp van tips, punten, herinneringen en adviezen. Voor elk gerealiseerd doel krijgt de deelnemer punten. De verworven punten kunnen worden verzilverd in een speciaal daarvoor ingerichte webshop. De webshop kan samen met het deelnemende bedrijf op maat worden ingericht met relevante producten. Op die manier kan de werkgever actief bijdragen aan het resultaat.

De werkwijze van Mploy en Youplus is gebaseerd op nieuwe wetenschappelijke inzichten met betrekking tot het verbeteren van vitaliteit. Het programma is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Mploy, internationale instituten, een leidende zorgverzekeraar en een team van specialisten en artsen. De verschillende bouwstenen waaruit het programma bestaat zijn stuk voor stuk gevalideerd. Het programma maakt gebruik van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van zelfmanagement, gedragsverandering en e-coaching. Door Mploy wordt de content telkens verrijkt en geactualiseerd aan de hand van de nieuwste inzichten. Additioneel op de online werkwijze van Youplus zijn de vitaliteitscoaches van Mploy beschikbaar voor online coachgesprekken en ook voor persoonlijke gesprekken onder vier ogen. Daar waar zelfwerkzaamheid namelijk stokt helpen vitaliteitscoaches de mensen weer een stap verder. Met name bij mentale issues een waardevolle aanvulling.

Youplus en Mploy helpen afdelingen P&O en HRM bij het realiseren van hun vitaliteit en re-integratie doelen. Uit ervaringscijfers blijkt dat bij goede inzet van vitaliteitsmanagement de productiviteit tot wel 12,5% kan stijgen en het verzuim met 15% tot 30% kan dalen. Uit de meest recente vitaliteitspeiling georganiseerd door zorgverzekeraar CZ blijkt dat een grote meerderheid van de werknemers (81%) en werkgevers (83%) vindt dat vitaliteit een belangrijke rol moet spelen binnen het bedrijf. Als reden hiervoor geven ze aan dat het een positieve werkhouding bevordert (80%) en ziekteverzuim vermindert (70%). Onderzoek verricht door de Hay Group toonde aan dat bedrijven die flexibel zijn en ook nu rekening blijven houden met de balans tussen werk en privé beter scoren op het vinden van talent. In een onderzoek dat CapGemini verrichtte in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken werd duidelijk dat werkgevers fors profiteren als ze investeren in een betere gezondheid van hun personeel. Het Manifest duurzame inzetbaarheid spreekt van een daling van het ziekteverzuim met 1 procentpunt en dat scheelt alle bedrijven samen jaarlijks 2,6 miljard euro aan kosten. Per werknemer komt dat neer op circa 400 euro per jaar. Gezonde werknemers zorgen bovendien voor een hogere productiviteit. Een toename hiervan met 1 procent door duurzaam werken is goed voor 6 miljard euro extra per jaar. Voor een bedrijf met 100 werknemers staat dat al met al gelijk aan een jaarlijkse resultaatstijging van 140.000 euro. De cijfers spreken voor zich. Werkgevers en werknemers zijn zich terdege bewust van het toenemende belang van ziekte preventie en vitaliteit. Er was echter een gebrek aan een goede oplossing die P&O en HRM afdelingen ondersteunt om actief aan de slag te gaan met de individuele werknemer. Mploy en Youplus willen daar verandering in brengen.

Voor meer informatie kijk op http://www.m-ploy.nl en http://www.youplus.nl

Voor informatie over dit persbericht:
Mploy BV
Bram van der Velden, directeur
Telefoon 06-54662803
Nieuwstraat 1, 2406 TN  Alphen aan den Rijn

Fotobijschrift: van Links naar rechts: Jan Dirk Bijker (Youplus), Rob Croonenberg (Mploy), Bram van der Velden (Mploy), Onno Ebbens (Youplus)

Over Rob Croonenberg

Vader van 2 kinderen, getrouwd, hardlopen, koken, wandelen, lezen, vitaliteit, leiden, leren, creëren, verbeteren

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top