dinsdag, oktober 23, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Cosmetische resultaten na borst-Conserving Therapie kan per Race
Cosmetische resultaten na borst-Conserving Therapie kan per Race

Cosmetische resultaten na borst-Conserving Therapie kan per Race

  • Internationale
  • Subjectieve Ratings Verschijnen Lager in Afro-Amerikaanse patiënten, Rapporten PRS Global Open Zoals waargenomen door zowel patiënten als artsen, de cosmetische resultaten na "lumpectomy" voor borstkanker verschillen voor Afro-Amerikaanse versus blanke vrouwen, suggereert een pilot-studie in de Plastische en Reconstructieve Chirurgie-Global Open ®, de officiële open-access medische tijdschrift van de American Society of Plastic Surgeons (ASPS). Ondanks zelfde resultaat op objectieve beoordelingen, "Het blijkt dat er een verschil is in de perceptie van cosmetische resultaten tussen blanke en Afro-Amerikaanse patiënten," volgens de studie onder leiding van ASPS Lid Chirurg Dr . Robert D. Galiano van de Northwestern University Feinberg School of Medicine. Zij pleiten voor verdere studies met gevalideerde assessment tools om te helpen bij het ​​optimaliseren van de borst uitstraling voor vrouwen die een borstsparende therapie (BCT).
  • Wolters Kluwer
  • http://www.wolterskluwer.com
  • info@wolterskluwer.com
  • http://www.wolterskluwer.com/Press/Latest-News/Pages/Press%20Releases/2014/pr8Jan2014a.aspx#.UtJ5m_TuJR8

Studie Vindt Vergelijkbare Doelstelling Outcomes Door Race …

De pilot studie omvatte 21 vrouwen die BCT voor borstkanker: 10 Afro-Amerikaanse en 11 blanke vrouwen. Borstsparende therapie combineert lumpectomie of andere beperkte operatie, als alternatief voor mastectomie. Chirurgie wordt meestal gevolgd door bestraling van het risico van terugkomende borstkanker. Alle vrouwen ondergingen gedetailleerde, “multimodaal” evaluaties van hun cosmetische resultaten. Dit omvatte objectieve metingen van borst volume en symmetrie basis van drie-dimensionale fotografische analyse.

Daarnaast werd een nieuw ontwikkelde vragenlijst gebruikt voor subjectieve beoordelingen van de cosmetische resultaten na BCT. Onafhankelijke ranglijst van het uiterlijk van de tepel, algehele borst vorm, littekens en huid werden gemaakt door de patiënten als door een plastisch chirurg, een borst oncologische chirurg, en een getrainde onderzoeksassistent.

Alle objectieve metingen waren vergelijkbaar tussen de groepen. Het gemiddelde volume van de borst die een lumpectomie enigszins kleiner (ongeveer 100 cc) dan in de onbehandelde borst, zonder significant verschil tussen Afro-Amerikaanse versus Kaukasische patiënten.

… Maar significante verschillen in Subjectieve Ratings

Er was echter aanzienlijke verschillen in subjectieve resultaten, met lagere scores voor de Afro-Amerikaanse vrouwen. Patiënten en beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg, zowel gewaardeerd borst symmetrie en uitstraling lager in Afrikaans-Amerikaanse vergelijking met blanke patiënten.

Tepel uiterlijk en borst vorm ratings waren vrij consistent tussen patiënten en de verschillende beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg. Er was echter een bredere variatie als het ging om uiterlijk ratings litteken.

Borstsparende therapie is een belangrijke optie voor de behandeling van borstkanker, met het potentieel voor een betere uiteindelijke uiterlijk van de borst. Sommige studies hebben gemeld raciale / etnische verschillen in cosmetische resultaten, met inbegrip van een lager tarief van “goed of uitstekend” resultaten in Afro-Amerikaanse vrouwen. Echter, deze studies beperkt door het ontbreken van gevalideerde technieken voor het vaststellen borst verschijning. Als factoren die de cosmetische resultaten van BCT kan worden vastgesteld, kan het mogelijk zijn om behandelingsbenaderingen passen aan de optimale borst uitstraling te bereiken terwijl doeltreffende bestrijding van borstkanker.

De nieuwe studie toont soortgelijke doelstelling resultaten voor de Afro-Amerikaanse en blanke vrouwen die BCT. Niettemin merkt zij ook lagere subjectieve beoordelingen van borst verschijning voor de Afro-Amerikaanse patiënten. De onderzoekers bespreken de redenen voor de raciale verschillen, met inbegrip van een mogelijke “psychologische component”.

De onenigheid in litteken ratings kan een hoger percentage van de lichamelijke reacties bij stralingstherapie van Afro-Amerikaanse patiënten, die gerelateerd kan zijn aan genetische factoren weerspiegelen. Dr Galiano en medeauteurs besluiten, “De nieuwe technieken van cosmetische evaluatie die in deze studie tonen belofte aan het signaleren van variabelen die cosmetisch resultaat kan beïnvloeden volgende BCT.”

Plastische en Reconstructieve Chirurgie-Global Open ® wordt uitgegeven door Lippincott Williams & Wilkins, een onderdeel van Wolters Kluwer Health.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top