vrijdag, oktober 23, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Cribber lanceert het eerste Nederlandse sociaal platform na Hyves
Cribber lanceert het eerste Nederlandse sociaal platform na Hyves

Cribber lanceert het eerste Nederlandse sociaal platform na Hyves

  • Nederland
  • De Nederlandse startup Cribber lanceert op 17 mei 2016 een nieuw sociaal platform exclusief voor studenten en hun studentenhuizen. Daarmee wordt Cribber na Hyves het eerste sociale platform van Nederlandse bodem. Het platform wil studenten de mogelijkheid bieden hun studentenhuis online op de kaart te zetten en makkelijker met elkaar in contact te laten komen.
  • http://www.prnewswire.com/
  • info@nieuwsbank.nl

Trots op het studentenhuis

De initiatiefnemers van Cribber, Max Meulendijks (25) en Remco van Buren (41), merkten dat heel veel studenten trots zijn op hun studentenhuis en dat ze graag een online plek hebben om deze trots te tonen. Studentenhuizen zijn meer dan een verzameling kamers, ze hebben veelal een eigen naam, karakter en identiteit. Met de komst van Cribber.nl kunnen studenten voortaan hun trots laten zien en eenvoudig in contact komen met andere huizen en studenten.

Een sociaal platform exclusief voor studenten

Een opvallend kenmerk van Cribber is dat het exclusief toegankelijk is voor studenten. Studenten gebruiken veel social media, maar zijn behoedzaam geworden in het plaatsen van content. Op Facebook of Instagram leest de tante, de buurman en de toekomstig werkgever immers ook mee. Op Cribber.nl hoeven de studenten daar geen rekening meer mee te houden, daar zien alleen andere studenten hun berichten.

Op Cribber.nl kunnen studenten een persoonlijk profiel aanmaken, een pagina voor hun huis inrichten en hun huisgenoten uitnodigen. Vervolgens kunnen ze andere huizenpagina’s en bewonersprofielen bekijken, berichten en foto’s op de pagina plaatsen of huizen uitnodigen voor een huizenborrel. Daarnaast heeft elke studentenstad een eigen Stadswall, een soort van timeline van de stad waarop studenten berichten kunnen achterlaten. Een oproep voor een nieuwe kamer, het vinden van een bijbaantje, het promoten van een feestje of gewoon een algemene bericht.

Cribber wil het studentenleven mooier maken

Cribber wil het studentenleven gewoon (nog) mooier maken. Met deze versie van het platform zijn de eerste stappen gezet, maar er zijn nog veel meer toepassingen zijn waarmee het studentenleven aangenamer kan worden. Achter de schermen wordt daarom al hard gewerkt aan nieuwe functionaliteiten en toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan evenementenagenda’s per stad, reviews van studentenkroegen, kamerbemiddeling, een overzicht met studentenvacatures en challenges waarmee de studenten leuke prijzen kunnen winnen. Maar ook functionaliteiten waarmee Cribber het wonen in een studentenhuis wil faciliteren zoals een schoonmaakrooster, boodschappen en kooklijsten of zelfs een gedeelde huisrekening.

Over Content Editor R

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top