donderdag, november 15, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Criminelen kapen uw bestanden!
Criminelen kapen uw bestanden!

Criminelen kapen uw bestanden!

  • Nederland
  • Het nieuwe "CryptoLocker virus” verspreidt zich snel in Nederland Een virus die uw data kaapt, verspreidt zich nu snel onder Nederlandse PC gebruikers. Wanneer u ontdekt dat uw systeem een virus heeft, is het te laat. Je zal de criminelen, tot enkele honderden euro’s, moeten betalen om uw documenten en foto's terug te krijgen!
  • Virus_low
  • Norman Data Defense Systems B.V.
  • www.norman.nl
  • marketing@norman.nl
  • Lees voor meer informatie onze recente blog: http://bit.ly/17fqSTL Beluister eveneens het interview met BNR Nieuwsradio: http://www.bnr.nl/?player=archief&fragment=20131107113201180 Voor meer informatie: Norman Data Defense Systems B.V. Tel.: +31 (0)23 78 90 222 E-mail: marketing@norman.nl
  • 130711_NL_CyptoLocker persbericht

Onlangs zijn veel Nederlandse computergebruikers getroffen door het zogenaamde “CryptoLocker virus.” Dit virus is bijzonder vervelend omdat de bestanden op de PC zijn gecodeerd. PC gebruikers dreigen belangrijke documenten en foto’s voor altijd te verliezen.

Dit is één van de vele voorbeelden van gijzelingsoftware, ook wel “ransomware” genoemd, dit is een toenemende bedreiging voor gebruikers. Virusmakers richten zich steeds meer op het afpersen van PC gebruikers. De verspreiding van het virus kan op verschillende manieren maar tot nu toe zijn verspreiding via e-mailbijlagen en webpagina’s de meest voorkomende. Het is niet langer voldoende om weg te blijven van “twijfelachtige” websites, volstrekt legitieme websites zijn namelijk uitgegroeid tot de grootste bron van besmetting. Zodra uw systeem besmet is en de bestanden op uw PC gecodeerd zijn, kunt u uw bestanden als verloren beschouwen. Het virus maakt gebruik van krachtige asymmetrische encryptie, waardoor het bijna onmogelijk is de data te de-encrypteren zonder sleutel. Het kan een wanhopige situatie zijn om alle gegevens die u op uw PC heeft te verliezen.

“Het beste is om proactief te handelen en ervoor te zorgen dat uw beveiligingssoftware “up to date” is met een “in the Cloud” gebaseerde back-up oplossing met revisiehistorie, zegt Arne Uppheim, product director Norman Safeground. Goede beveiligingssoftware heeft verschillende mechanismen om bekende malware zoals CrytoLocker te stoppen voordat het het systeem infecteert. Maar als er een ongeluk gebeurt, is het goed om een back-up te hebben, zodat u uw bestanden terug kunt krijgen. Wij adviseren mensen, die zijn getroffen zijn, om niets te betalen. Het zou de georganiseerde misdaad bevorderen en het is geenszins zeker dat u uw bestanden terug krijgt.

Legitieme websiteszijn niet langer veilig!

CryptoLocker is tot nu toe met meest verspreid via e-mail attachments en zogenaamde phishing e-mails die zich voordoen als een legitiem bericht. We zagen ook dat er een groeiend probleem was en nog steeds is dat de gewone legitieme websites, een belangrijke bron van besmetting voor malware is. Daarom is voor gebruikers veilig surfgedrag alleen niet meer voldoende om twijfelachtige sites te vermijden.

Kwaadaardige software wordt verspreid via bekende websites waar ze toegang krijgen via advertenties of door de webpagina’s die gehackt zijn. Het resultaat is dat nietsvermoedende gebruikers kunnen worden geïnfecteerd door ransomware of andere kwaadaardige software terwijl ze veilig denken te zijn. Alleen up-to-date beveiligingssoftware kan u beschermen.

Bewustwording en bescherming

Het is altijd belangrijk dat gebruikers zich bewust zijn van de bedreigingen van onbetrouwbare websites, e-mail bijlagen en vragen over machtigingen van onbekende software. Met een alsmaar groeiend aantal slinkse hackers, is het moeilijker dan ooit om bedreigingen te onderscheiden van legitieme content.

Zelfs Norman ontvangt elke dag tussen de 100.000 en 130.000 nieuwe schadelijke softwarecodes.

“Schadelijke software is uitgegroeid tot een belangrijke en cynische industrie”, zegt Arne Uppheim. Het allerbelangrijkste voor de gebruikers is om een oplossing te hebben die hun veiligheid zo goed mogelijk garandeert en om zich bewust te zijn van wat e-mail en bijlagen, die men opent, kunnen doen. Zorg ervoor dat uw beveiligingssoftware optimaal en bijgewerkt is en dat uw besturingssysteem en alle programma’s worden bijgewerkt. Investeer in een back-up oplossing met volledige revisiemogelijkheid van de geschiedenis, zodat je bestanden terug kunt krijgen.

Lees voor meer informatie onze recente blog: http://bit.ly/17fqSTL

Beluister eveneens het interview met BNR Nieuwsradio:

http://www.bnr.nl/?player=archief&fragment=20131107113201180

Voor meer informatie:

Norman Data Defense Systems B.V.

Tel.: +31 (0)23 78 90 222

E-mail: marketing@norman.nl

Over AVG Business - Norman Data Defense Systems B.V.

AVG past de structuur van haar bedrijf en de opbouw van haar portfolio aan de behoeften van klanten aan. De consumentenafdeling van AVG richt zich op de beveiliging, prestaties en privacy van digitale apparaten voor personen en gezinnen, terwijl Location Labs de mobiele beveiliging en de beveiligingsservices van AVG verder uitbreidt. AVG Business beschikt over beveiligings- en beheerplatformen in de cloud, naast producten en services die zijn ontworpen voor de beveiliging van kleine bedrijven - terwijl Norman zorgt voor de komst van nog meer producten en services voor bedrijven.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top